Ostalo

21 milijun kuna za regionalni znanstveni centar za STEM područja

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak uručila je danas županu Splitsko-dalmatinske županije Blaženku Bobanu ugovor za projekt Jadranski regionalni znanstveni centar za razvoj vještina na području STEM-a, IKT-a, poduzetništva i aktivnog građanstva. Vrijednost projekta iznosi 20.768.125,21 kuna. „Sredstva će se upotrijebiti za jačanje STEM područja u našim osnovnim školama. Infrastrukturno će se unaprijediti učionice, a profesori i učitelji će se usavršiti za edukaciju djece unutar STEM područja, što smo i do sada prakticirali kroz Centar izvrsnosti“, izjavio je župan Boban.

Ministrica Tramišak istaknula je kako je svaki ugovor koji je donesen u Splitsko-dalmatinsku županiju rezultirao povećanjem kvalitete života. „Vidimo kako se svi ugovori koje donesemo realiziraju i mijenjaju kvalitetu života u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Vjerujem kako će i ovaj gotovo 21 milijun kuna učiniti upravo to. Ono što je jako dobro je to što je ovaj projekt kreiran u suradnju s Ličko-senjskom županijom i što se s punim pravom može reći kako je Splitsko-dalmatinska županija jadranski regionalni centar u STEM zanimanjima“, izjavila je Tramišak.

Nositelj projekta je Splitsko-dalmatinska županija, a partneri na projektu su Ličko-senjska županija Grad Gospić, Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, International Development Norway, Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu, Visoko učilište Algebra, Osnovna škola Kostrena, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja i Javna ustanova Razvojna agencija LSŽ LIRA.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button