Politika

Demanti predsjednika MO Sinja Barhanovića na priopćenje vijećnika Cvitkovića

Demanti na priopćenje  Željka Cvitković Đone – HDZ Sinj privatizira Mjesni odbor Sinja i „organizira“ nepravovaljane sjednice bez pozivnica za sve članove MO Sinj objavljenog na portalu www.sinjskarera.hr 12.2.2024.

Demanti Tomislava Barhanovića donosimo izvorno i u cijelosti:

Poštovane građanke i građani Sinja,

Nastojati ću se kratko osvrnuti na krive navode i nepravilnosti koje vijećnik MOST-a u mjesnom odboru Sinja, Željko Cvitković Đone iznosi u svom priopćenju protiv mene kao predsjednika MO Sinj, gdje svjesno prešućuje bitne činjenice.

Vijećnik navodi: „Jedina sjednica koja je po pravilniku i poslovniku sazvana i održana bila je konstituirajuća sjednica za koju su svi vijećnici uredno dobili pisanu pozivnicu s navedenom klasom i urudžbenim brojem, te navedenim satom, danom, mjesecom, godinom, mjestom i Dnevnim redom održavanja iste.“

Vijećniče Cvitković, konstituirajuću sjednicu sazvao je Ureda Grada. Sljedeću sjednicu. tj Prvu sjednicu Vijeća MO Sinj je također sazvao Ured Grada zbog „hitnosti donošenja Programa rada vijeća mjesnih odbora“ (u potpisu Pročelnica Ureda Grada: Irena Mišević) uz pisane pozive vijećnicima. Zašto prešućujete činjenicu da je pisani poziv za Prvu sjednicu, na žalost, došao 2.11.2023, dan nakon službenog roka (1.11.2023.). za dostavu programa rada MO Sinj? Kako ste mogli prisustvovati Prvoj sjednici ako ste pismenu obavijest dobili od poštara tek 2.11. a sjednica je održana 27.10.? Kao i svi vijećnici, vjerojatno ste pročitali na službenim stranicama grada Sinja obavijest o održavanju sjednice.

Isto tako ste mogli pročitati obavijest o održavanju Druge sjednice 12.2.2024 i doći na istu ali vidimo da imate dvostruka mjerila.

Po članku 88. Statuta grada Sinja, kojeg očigledno niste pročitali, sjednice Vijeća grada Sinja saziva predsjednik vijeća; te također predsjednik vijeća ako to od njega službeno traži 1/3 članova vijeća, gradonačelnik ili predsjednik Gradskog vijeća. Napominjem, nigdje nije definirano na koji način se saziva sjednica što znači da formalno možete biti obaviješteni i porukom, telefonskim pozivom, elektronskom poštom..

Način saziva sjednica definira Poslovnik o radu mjesnog odbora, koji je usvojen na prošloj sjednici jer nije mogao biti usvojen na prvoj sjednici zbog hitnosti donošenja  Programa rada viieća mjesnih odbora, kako se navodi iz Ureda Grada a obzirom da je „ažurna“ gradska uprava dala rok od 5 dana da se to učini (27.10.-1.11) od kojih su dva dana subota i nedjelja a treći dan je blagdan Svih svetih.

Međutim, vaša „transparentna“, bolje rečeno, prozirna MOST-ova gradska uprava na čijoj ste listi, niti devet mjeseci nakon završenih izbora nije službeno dostavila imena i prezimena, kontakt brojeve mobitela i e-mail adrese svih članova Vijeća MO Sinja, premda je to od iste traženo i urudžbirano 3 puta (30.10.2023, 20.12.2023. i 18.1.2024., slika zadnjeg zahtjeva u prilogu). No, vas to ne smeta.

Ne tražeći svojevoljno, 6.2.2024., od zaposlenice gradske uprave slučajno i neslužbeno sam porukom dobio imena, prezimena i kontakt brojeve mobitela vijećnika.

Znači, nije istina da niste obaviješteni na pravi način, dobili ste poruku o terminu održavanja sjednice, (čak je u priopćenju navodite). Štoviše, na stranicama grada Sinja ste također mogli vidjeti službeni poziv. https://www.sinj.hr/sjednica-vijeca-mjesnog-odbora-sinj/

Osim što iznosite neistine i laži u vašem priopćenju, naše građane može više zabrinuti činjenica da kao vijećnik MOST-a u mjesnom odboru unatrag devet mjeseci niste prisustvovali ni jednoj  sjednici osim konstituirajućoj i da niste primijetili apsolutno nikakav problem u našem gradu koji muči naše sugrađane. Dok Grad grca u problemima, dok je gradska vlast pod povećalom USKOK-a, dok službeno urudžbirani dokumenti očigledno „nestaju“, dok gradska uprava kontinuirano zanemaruje probleme građana i ne odgovara na ni jedan upit službeno upućen od MO Sinj,  dok se nepregledne kolone automobila jedva probijaju kroz grad razrovanim cestama i puknutim i začepljenim šahtama, za to vrijeme kroz vaše ružičaste naočale vi vidite samo „med i mlijeko“. Grad je ogledalo gradonačelnika i gradske uprave a sami smo svjedoci izgleda grada, svakodnevnih prometnih gužvi i svih drugih problema.

Vijećniče, vrijeme je da se počnete ponašati onako kako vam propisuje članak 90. Statuta grada a ne da vas pored ovakvo „ažurne“ gradske uprave brine na koji ste način pozvani na sjednicu, vrijeme je da sudjelujete u radu MO Sinja i da ukažete na probleme koje vidite, budite aktivni vijećnik i upozorite gradsku upravu da već jednom SLUŽBENO dostave tražene podatke na email mjesniodborsinj11478@gmail.com, da se gradska uprava službeno očituje i riješi barem jedan problem naših sugrađana koji im je urudžbiran nekoliko puta. Naravno, ako  se službeni dokumenti nisu izgubili obzirom da na ni jednom dokumentu nema urudžbenih brojeva nego samo pečat i datum.

Dajte da vam pomognem barem malo sa člankom 90.

Članak 90.

Član vijeća mjesnog odbora ima prava i dužnost:

  • Prisustvovati sjednicama vijeća mjesnog odbora
  • Predlagati vijeću mjesnog odbora razmatranje pojedinih pitanja iz njegova djelokruga
  • Raspravljati i izjašnjavati se o svim pitanjima koja su na dnevnom redu vijeća mjesnog odbora
  • Obavljati poslove i zadaće koje mu u okviru svog djelokruga povjeri vijeće mjesnog odbora

U prilog dostavljam na uvid skeniranu zamolbu za dostavu svih podataka predsjedniku MO Sinj kako bi mogao kontaktirati i obavijestiti sve vijećnike MO Sinj o održavanju budućih sjednica, upućenu u gradsku upravu 18.1.2024., te ovim putem, još jednom molimo gradonačelnika i gradsku upravu, za službenu dostavu traženih podataka kako bi izbjegli eventualne probleme oko jedne stvari kao što je poziv za održavanje sjednice MO Sinj, jer na žalost, naši građani imaju većih problema koji se trebaju riješiti.

Lijep pozdrav,

Predsjednik MO Sinj

Tomislav Barhanović

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button