Politika

GO HDZ Sinj – Bulj zabio posljednji čavao u lijes Dalmatinke

Priopćenje GO HDZ Sinj s ilustriranom slikom prenosimo izvorno i u cijelosti:

Zbog krive koncepcije, neznanja i nesposobnosti Mira Bulja i koalicije SDP-Most u Gradskom vijeću, s usvajanjem prostorno planske dokumentacije se kasnilo pune dvije godine.

Uz opravdane zahtjeva građana za prenamjenom i uvrštavanjem njihovih parcela u građevinska područja i brisanje Poljakove grede kao eksploatacijskog polja – iza kojih cijelo vrijeme stojimo, pa tako i jučer – prostorno planska dokumentacija  prepuna je spornih detalja. Izdvojit ćemo  okolnost da je i dalje ogroman broj ljudi odbijen sa svojim zahtjevima za prenamjenom zemljišta, imamo širenje eksploatacijskih polja, novu kavu u Lučanima, rudokup iznad izvorišta Kosinac, uvrštavanje prometnica koje ugrožavaju razvoj našeg grada i život građana, posebno tu mislimo na premještanje državne ceste iz centra grada na trasu Šabići, Dalmatinka, Ulica Domovinskog rata, itd, itd.

Uz sve navedeno, gradonačelnik Bulj jučer je nažalost odbio i prijedlog HDZ-a da se radnici Dalmatinke obeštete za 5,8 milijuna kuna i tako zabio posljednji čavao u lijes Dalmatinke i nade radnika da će dobiti neisplaćene plaće. Time je stao na stranu krupnog kapitala, tajkuna  i svojih političkih mecena koji se basnoslovno bogate ovom prenamjenom, nažalost  preko leđa radnika.

Radi tih interesa i krupnog kapitala prijetio je izborima  građanima Sinja, sve dok za ostvarenje svojih ciljeva, nije pronašao novog žetončića u liku vijećnice Mirjane Babić.  Ostaje tek za vidjeti  koja je cijena ovog tezgarenja i trgovine.

Usput je posebno zanimljivo kako je u osvit nadolazeće izborne godine, gradonačelnik Bulj doživio ponovno desničarsko prosvjetljenje  te se odjednom odriče i srami svog dosadašnjeg koalicijskog partnera – sinjskog SDP-a, s kojim je dvije godine izglasavao Proračun i neuspješno vodio Grad Sinj, a pritom  dijelio fotelje, radna mjesta i sinekure.

 

HDZ- Amandmani

HDZ – Obeštećenja radnika Dalmatinke

 

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button