Vijesti

Godina dana „pametni semafora“ u Sinju – jesu li nestale gužve?

Prije točno godinu dana završeni su radovi na rekonstrukciji raskrižja državne ceste D1 u Sinju – raskrižja ulica Miljenka Buljana, Vukovarske, Matića i Splitske. Izvođač radova je bila tvrtka ‘Poduzeće za ceste’ Split.

Je li riješen problem prometa kroz sinjski rotor i raskrižje ispred zgrade „općine“?

Gradska vlast je obećala i izmještanje pješačkih prijelaza 80 m od rotora i da će sve ovo biti gotovo do dana Alke i Velike Gospe sada daleke 2019.g. Raskrižje je gotovo, u funkciji je godinu dana, pješački prijelazi nisu izmješteni iz kružnog toka. Pošto se dosta puta eksperimentiralo s različitim rješenjima, još je ostalo i izmještanje pješačkih prijelaza u kružnom toku ili postavljanja semafora za pješake, ako će pješački prijelazi biti ostavljeni u kružnom toku.  Stanje je takvo da se gužve u ovom dijelu grada Sinja bitno nisu smanjile, dapače tko zna da nije bilo pandemije i turizma u cijelosti, možda bi se i povećale. Rješenje očito nije nađeno, a kako slijede lokalni izbori nije za očekivati da će se itko ozbiljno baviti ovim problemom, tako da nam je svima još pričekati koju godinu.

Inače je na prečac, sada očito glavni problem, kružni tok u Sinju „gurala“ NL dr.Jadrijevića, samo da bude završena investicija za 300. Alku, ali se to nije uspjelo zgotoviti, pa je projekt bio gotov godinu dana iza.

Tada su bili upozoravani od stručnih ljudi iz Sinja da se postavi ili pothodnik ili nadhodnik, čak je i tadašnji Konzum bio suglasan za svoj dio zemljišta da riješi, ali nije bilo sluha od NL. dr.Jadrijevića. Sada je vidljivo da je to bilo pogubno za promet u Sinju, gdje prvenstveno naši sugrađani osjećaju na svojoj „koži“ ovu pogrešku.

Svjedoci smo i da susjedna općina Hrvace dobila pothodnik u središtu mjesta i to investiciju koja ne plaća općina Hrvace. Sinju je, budimo realni na desetke puta potrebniji pothodnik. Zašto Hrvace mogu dobiti pothodnik, a Sinj ne?

Povezani članci

2 Komentara

  1. Donje križanje, ispod općine, je puno protočnije, i to je ok. Pa i onaj rotor je ok, sta bi mi tili.

    1
    4
Back to top button