Vijesti

Grad Sinj raspisao natječaj za ogradu oko sinjskog Aerodoroma

U ovogodišnjem Gradskom proračunu za ovu namjenu je izdvojeno 700.000,00 kuna. Nakon postavljanja ograde podigla bi se sigurnost na neusporedivo veću razinu i zrakoplovaca i svih drugih koji se svakodnevno zatječu na travnatoj površini Piketa.

Dio namijenjen sportskoj zračnoj luci, prostor od gotovo 30 hektara, bit će ograđen pocinčanom žičanom ogradom postavljenom na čelične stupove s betonskim stopama, a ako sve bude teklo kako je planirano, Piket će biti ograđen do kraja ove godine.

 1. Podaci o naručitelju
  Naručitelj: Grad Sinj
  Adresa: Dragašev prolaz 24, 21230 Sinj
  OIB: 03210055420
  Telefon: 021/708-600
  Telefaks: 021/826-591
  URL: www.sinj.hr
  e-mail: info@sinj.hr
  Temeljem Zakona o javnoj nabavi Grad Sinj provodi otvoreni postupak javne nabave rabe – izrada ograde oko sinjskog Aerodroma.
 2. Podaci o osobi zaduženoj za komunikaciju s ponuditeljima
  Kontakt osobe: Tonći Panza, Paula Dolić, Mirela Perković, Jelena Kekez Poljak

Dokumentacija za ponuditelje:

Dokumentacija o nabavi

Roba – izrada ograde oko sinjskog Aerodroma

Prilog 6 – Prijedlog ugovora o javnoj nabavi robe

aerodrom sinj v1

skica ograde

Avion pri slijetanju “zakačio” ženu na sinjskom Piketu i teško je ozlijedio

Povezani članci

42 Comments

 1. Ko će ovde jamit lovu da mi je znat ili AK Sinj i dogradonačelnik Ugrin ili Kristina.

  7
  9
 2. Ovo je privatni projekt Panze i njegove sljedbe uz potporu Kristine u cilju preuzimanja aerodroma u privatne ruke. Aeroklub Sinj kao zakoniti operater dao je gradu projekt koji je potpuno ignoriran.

  44
  17
 3. Istakalište goriva 70 m od arteškog bunara sa pitkom vodom. Opet atak na zdrav razum glavičana.

  16
 4. Pa šta rade ogradiće nas u Glavicama ko u logoru. Dišu sad Pokret za Grefu i Glavice sinjani uživaju na našem jadu

  10
  1
 5. Projekt aerokluba sadrži trim stazu, šetnicu vizit zonu, 6 hektara u komadu za trening baluna i preponsko jahanje te trening alkarski i drugih konja, površine za balotare a sve to izvan ograde. Ima mista za sve ali Panza i Kika to odjebaše.

  49
  16
 6. Kovačević nije pričao o ovakvom projektu. Ovo je gušenje i glavica i šetača i rekreativaca. Ovo ne smi proći, javnos nije upozorena na katastrofu.

  35
  12
 7. Mjesni odbir glavica mora hitno reagirati, niko nas ništa nije pita.

  11
  2
 8. Pa šta je ovo koji je ovo kujac pa jel vi vidite di iđe crvena linija po čijem je ovo nalogu određeno pa sinjani uzimaju nam paket. Miro Bulj spašavaju.

  9
  1
 9. Kova, plače mi se kad vidim šta ova ekipa smjera! Triba zvat Bulja, napravit uzbunu!

  14
  4
 10. Gubimo šetnicu, stazu za trčanje i bicikle, ledine za balote, misto za balun i igru dice. Postajeno garaža bogatuna, grad buke i zraka smrdljivog po kerozinu. Naše kuće i stanovi gube na vrijednisti. A oni trpaju u džepove. Zna se koja ekipa iza ovoga stoji i zasto je osnovan drugi aero klub.

  32
  4
 11. Kamenolom sadre, kamenolom muljike, kamenolom gipsa, čelična žica prema polju, prekrajanje toka cetine…, ali glavičani moji nije kraj, kao šta je osvalila ova žica na piketu, tako nam žele prepolovit selo na pola obilaznicim. Koj je predsjednik mjesnog odbora glavice, zastupa li nas iko ?

  11
  1
 12. Uprava grada, kontra interesa građana, za interes sebe i stranog kapitala.

  8
  1
 13. Alkari 100 godina tu treniraju prid alku, ali STOP i njina ovom ogradom. I VAD triba na noge skočit, i nk junak koji tu zna trnirat dicu, i atletski klub sinj

  11
  1
 14. Dok npr.Trilj uređuje šetnice, mi najlipšu ukidamo. Sinju smedljivi grade, korumpirana upravo. Triba zva provjreno nove tv.

  5
  1
 15. Glavičani nekaaaaaa nekaa ograda vas duga čekaa dugaaaa dugaaa kilometar a visoka jedan metar

  1
  3
 16. Glavice su i ispod aerodroma, sve prema troglavu, a niko nas ništa ne pita, samo uništavanje po upravom sinja, svi zub uzimaju.

  2
  2
 17. Najviše se triba bunit za ogradu ona žena šta je
  stradala od konapa za avionom i pilot aviona koji ju je
  zakačio. Sa ogradom MALE su šanse da to u životu
  ponove!

  7
  4
 18. Gradskim novcem se ulaže u tuđi projekt na štetu sinjana. Natječaj odma poništiti. Žena je valjda bila po sredini piste,piket se triba ogradit na način da štiti samo pistu a ne od do da sve umre vezano za ugodu sinjana na piketu.

 19. Piše……Podaci o osobi zaduženoj za komunikaciju s ponuditeljima
  Kontakt osobe: Tonći Panza / hm hm Zašto tu nije Kovačević, čovik je tu 100 godina ? Bice zato jer shvaća sta piket znači sinjanima. Natječaj triba opozvat i gotovo. Preprozirne su pozadinske radnje.

  27
  1
 20. Ovakav projekt je priprema za 1. fazu komercijalizacije Piketa koja sadrži ulaganja i gradnju na njegovom sjevernom djelu. Iza bi išlo produženje i širenje piste i asfalt. Ima li veze tvrtka Lager iz Posušja na čijem je čelu Milenko Bašić (afera vjetroelektrane) sa cjelokupnim projektom, Kristinom i dva hercegovačka zeta koji su osnovali Zrakoplovno tehničko društvo Sinj? Ovaj posao ograde triba bi dobit Feracina a iza, vidit će se.

  33
  2
 21. A di ce stat kamion i bager za održavanje kanala. Ovo je besmisleno. I da, kod pitke vode koja se čuvala i za vrime rata, stavit će istakalište goriva. Skandal nad skandalima. Jeste dobro podmazani….

  7
  1
 22. Sad ce glavičani tribat dat bageru i kamionu 10 m njiva da se kanal može održavat. Odjebite vi šta ste ovo ucrtali. Nekad davno dali smo njive za kanal, dalje ne uzmičemo.

  5
  1
 23. Bit cu ironičan, tribamo tražit pripajanje glavica općini otok. Sinj nas samo guzi, guli i uništava.

  4
  1
 24. Stigla korona u sinj, stigli hercegovci u sinj…. ajme nama

  3
  3
 25. Vjetropark visoka, vjetropark obrovac sinjski i aerodrom sinj. Imaju li poveznicu?

 26. Vratite Piket Vidićima!!!
  Uvik je bio Vidića Piket i tako triba opet biti!!!

  13
  2
 27. Davno su Hercegovci tu, još od Ere s onoga svijeta. Izgleda da se ništa ne mijenja stoljećima.

 28. Kristinom i dva hercegovačka zeta koji su osnovali Zrakoplovno tehničko društvo Sinj?

  Pa koji ste vi Sinjani kad vas tri Hercegovke tako zaje… što izravno što neizravno.

 29. ŠTA SE NA OVU TEMU MOŽE REĆ U 500 RIJEČI??? Užas! Na daleko poznata institucija AEROKLUB SINJ ne zaslužuje da ga se gura u blato i da ga se marginalizira, ako zbog ičega onda zbog svih cetinjana koji su kroz njega prošli, a ponajviše zbog onih koji su kao njegovi članovi izgubili svoje živote!!!

  14
  1
 30. Gledam kartu i ne mogu virovat. Ima li ijedan glas razuma da ustane i spriječi katastrifu. Amo organizirat javnu raspravu, emisiju na radiju, bilo šta. Di je studija utjecaja na okoliš? Navodno otimju piket u interesu bogaćenja tamo nekog hercegovca koji ima afere u jednom drugom biznisu. Ima li ko zastupat interese sinja?

  5
  2
 31. Ovo je preslika kamenoloma u glavicama, pozadinski se riješi, brzo se dovuku strojevi, i dok pučanstvo skuži šta se digađa, eto ti pribkrma idućih 100 godina.

  6
  2
 32. Po komentarima ispada:
  Ovo je projekt Doktorov. Prvo ga je gura Zlatko Ugrin
  dok mu Kika nije zavrnula ja…. ! Onda je DR. nastavio priko
  rođaka Herc. Zeta1 koji ima zrakoplovnu struku i veze kao pokriće a ženu porijeklom
  Hercegovku upirat u projekt. Onda je drugi Herc. Zet2 dobio
  zadaću da oženi hercegovku koja u 18 kolinu ima nekog ko zna unuku od pok Šuškove tetke, a koja je..
  Moj prijedlog:
  Terapiju uzimat po dijagnozi! Doktori rijetko griješe!!

  12
  8
 33. U svoje ime, izmišljaš podatke koje ode niko nije naveo. Cilj ti je razvodniti priču.

  4
  3
 34. A zašto se aeroklub sinj ignorira, tko ima pravo zaobilaziti aeroklub sinj koji ji je tu starosjedilac? Kritika i aeroklubu sinj zbog pasivnog promatranja. Znači osnovan je drugi klub i on odma crta žicu i objekte po piketu. Npr. neko osnuje nk hajduk abc i onda on odma upravlja poljudom a ko hebe pravi hajduk. To se sa piketom događa upravo.

  6
  3
 35. Pitam se zdravoseljački: Dali je zbog misterioznog invrstitora o općinskim parama osnovan i financiran novi klub, stavlja se žica od 700 tisuca kuna itd. Dali to neko općinskim-našim parama finanicira investiciju misterioznog investitira. Pitam se, nemam dokaza.

  4
  2
 36. Amo podvuć crtu, niko nije protiv ograđivanja, ali ono se izvodi tako tijesno da ni bager ni kamion neće moć održavat okolni kanal (redovana radnja). Ostavit stazu za prošetat okolo je minimum razuma. Idelno bi bilo ono šta je Kovačević reka, sjeverni dio za sport i okolo trim staza. Kovačeviću ustraj u svojoj ideji jer tada bi bili baš svi zadovoljni. Ovako ispada da se resur sinja daje nekom za bogaćenje a sinjanima da poljube žicu kad požele razonodu.

  7
  4

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button