Politika

Grad Vrlika „tuđim novcem“ obnavlja Dom kulture – Grad Sinj „ne zna za sinjski Dom mladih“

Grad Vrlika nastavlja uspješno koristiti fondove za ine projekte, između ostalog i za obnovu Doma kulture, Grad Sinj isto nastavlja „uspješno“ izbjegavati ili ne prolaziti natječaje na kojima se u većini slučajeva u 100% iznosu financiraju projekti od interesa gradova i općina. Imamo slučaj sinjskog Doma mladih koji godinama ne služi prvenstvenoj namjeni, prilagođenoj današnjem vremenu, radu udruga mladih.

Naziv projekta u Gradu Vrlici:

Opremanje Doma kulture Vrlika

Cilj projekta:

Stvaranje uvjeta za rad i integraciju udruga mladih, kulturno umjetničkih udruga, udruga stradalnika Domovinskog rata te športskih udruga. Projektne aktivnosti: 1. Opremanje multifunkcijonalne dvorane 2. Opremanje kuhinje 3. Opremanje velike dvorane

Intenzitet potpore: 100%

Upravni odbor LAG-a ‘Cetinska krajina’ je na 6. sjednici Upravnog odbora LAG-a „Cetinska krajina“, donio Odluku o raspisivanju PRVOG (1.) LAG Natječaja za Mjeru 2.1.1. ‘Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu’ iz LRS LAG-a ‘Cetinska krajina’ za razdoblje 2014-2020.

Na prvi (1.) LAG Natječaj za Mjeru 2.1.1. ‘Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz LRS LAG-a „Cetinska krajina“ za razdoblje 2014-2020, a koji je sukladan tipu operacije 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja su pristigle 4 projektne prijave.

Nakon obavljene administrativne kontrole i ocjenjivanja, utvrđeno je da 2 projektne prijave udovoljavaju uvjetima Natječaja. Dva nositelja projekta su u fazi administrativne kontrole poslala Odluku o odustajanju od prijave na LAG Natječaj za Mjeru 2.1.1.

Upravni odbor na 12. sjednici Upravnog odbora LAG-a „Cetinska krajina“, održanoj dana 28.10.2019. godine donosi Odluke o odabiru projekta za 2 projektne prijave u ukupnoj vrijednosti od 426.960,00 HRK. Nositeljima projekata koji su poslali Odluke o odustajanju od prijave na LAG Natječaj za Mjeru 2.1.1. izdaju se Potvrde o odustajanju.

Stipislav Jadrijević i Miro Bulj “ne žele” solarnu elektranu u Sinju, Vrlici „poklonjena“ solarna od 15 milijuna kuna

Povezani članci

1 Komentar

  1. Al zato mi imamo veeeliki kamenolom slanice i veeeeliki deponij.

Back to top button