TemeVijesti

Građani zabrinuti za sigurnost djece potaknuti novim slučajem “obaranja” djeteta u Glavicama

Na kontakte Sinjske rere nam je pristiglo nekoliko upita naših građana koje ćemo pretočiti u jedinstveno mišljenje.

S obzirom na nesretni slučaj koji se dogodio jučer poslijepodne u Glavicama gdje je nažalost oboreno dijete i to baš na dan kad su se postavile kamere za brzinu na više mjesta na području općine Sinj, javili su nam se zabrinuti čitatelji i ukazali na dugogodišnji problem. Naime, kroz dio Glavica kojim često pješače djeca, učenici a i odrasli stanovnici, ne postoji nogostup koji je prijeko potreban.

“Upravo danas, nakon nesretnog događaja, korisnici automobila koji svakodnevno prolaze tu dionicu, javili su se kako su morali zaobilaziti na cesti poneke učenike koji se kreću prema svojim domovima. Obilascima djece i odraslih koji se kreću uz sam rub ceste, vozači su primorani voziti po sredini same ceste a često prelaziti i u suprotnu prometnu traku.

Jasno je svima da takvom vožnjom dovodimo u opasnost i sigurnost drugih vozača. Stoga apeliramo na gradsku vlast da se ovaj problem riješi i konačno srede ceste jer je zbog otvorenih kanala uz rub ceste u Glavicama a i drugdje po našim selima već izgubljen nemali broj života.”

Evo objave o istoj temi od prije 3 godine…

Tko je sljedeći za „stradati“ u Glavicama?

Povezani članci

1 Komentar

  1. Kamioni krcati doktorove sadre uredno prometuju, uskoro ce se donje glavice vidit iz gornjih glavica jer glavice(brdašca) nestaju. A glavička dica vec dugo manje vride od onih u otoku, Hrvacama ili trilju. Neka ima za umitnu travu NK Junaka 6 miljona kn a sigurnost glavice dice kako ispadne. Tužno.

    2
    1
Back to top button