Vijesti

Gradonačelnica Sinja u posjetu Posušju

U subotu 25. siječnja 2020. godine u Posušju uprizorena je predstava „Diva Grabovčeva“ u izvedbi Sinjskog pučkog kazališta i Franjevačke klasične gimnazije Sinj.

Predstavi je ove subote nazočilo izaslanstvo iz Sinja predvođeno gradonačelnicom Kristinom Križanac i gvardijanom Franjevačkog samostana u Sinju fra Antom Čovom.

Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac istaknula je kako je ponosna što su Sinjani pokloniti Posušju upravo ovu predstavu. „Ovo samo znači da Općina Posušje i Grad Sinj nisu samo protokolarno potpisali Povelju o prijateljstvu, jer ipak jedna povijest nas veže od prije 641 godinu. Jednostavno je došlo vrijeme da tu platformu otvorimo, da otvorimo suradnju. Inače naši su ljudi povezani, naši Sinjani stalno su ovdje u Posušju.“

Postava od 15 glumaca iz Sinjskog pučkog kazališta i Franjevačke klasične gimnazije Sinj potrudila se prenijeti publici priču o ovoj, na daleko poznatoj ljepotici, djevojci predanoj svojoj vjeri i svome Bogu, koju je na Kedžari, na Vran planini ubio turski beg nakon što je odbila njegovu prošnju. Priča o Divi je, osim kroz glumačke dijaloge i monologe prenošena i kroz guslarske izvedbe.

Glavne uloge tumačili su Dinko Franchini i Ana Bota, a u ostalim ulogama: Marin Kujundžić, Zoran Šabić, Blaž Toplak, Marija Mandac, Lovre Veraja, Marko Duvnjak, Nino Šimleša, Marta Šimić, Lucija Vučković i Ćiro Barać. Redatelj predstave je Željko Viculin koji se zahvalio na lijepom prijemu u Posušju i publici koja se odazvala u velikom broju na predstavu.

Tagovi

Povezani članci

Komentara

 1. U 6 godina mandata uspila se bratimit sa rodnim gradom u BIH. I to je sve.

  13
 2. Kao i nedavno u Sinju, tko predstavlja hrvatske branitelje jer iz ove dvi općne skupa su ratovali za neovisnu Hrvatsku i po Hercegovini i po drugim ratištima kroz 4. brigadu i specijalnu policiju? Možda Sesa, on je bio “obučen”.

 3. A ekipa šta me nasmijaše. Kristina imaš moju podršku, nastavi zafrkavat sve u Sinju, ipak si ti iz Posušja nek vide koga im je Jadrijević poturio. Ovo mislim zaozbilj. Kika rules.

  10
 4. trebali su biti pozvani i predstavnici 10. hercegovačke proleterske udarne brigade i 10. dalmatinske udarne brigade!!!

  6
  3
 5. Subnor, jesu to oni borci za Jugoslaviju, smetali im fratri sa Širokog pa ih posmicali bez suda i pravde?

  5
  1
 6. putuju, žderu, ubiru dnevnice, slikaju se, sviraju qurcu, tlak ka u bebe jedino manoca malo skače …… sta ste ljubomorni

 7. Subnor, a šta nisu bili u ime hrvatskog naroda, 80% njih su bili Hrvati pa kako se nisu izborili za samostalnu Hrvatsku državu a ne Srboslaviju, zato su i Hebranga riješili, u isto ime.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi Vas zanimati

Close
Close