Politika

Gradonačelnice – tko će raditi na Javnim radovima? Hoće li biti kao u programu „Zaželi“?

Nedavno je održana tematska sjednica Gradskog vijeća Sinja, na kojoj je Usvojen rebalans Proračuna Grada Sinja za 2019. godinu. Jedna od stavki rebalansa je osigurala 700 tisuća kuna, koje će HZZ uplatiti u gradski Proračun za troškove plaća i prijevoza odabranih radnika. Radi se o Programu javnih radova, gdje je Gradu Sinju odobreno zapošljavanje 25 osoba na rok od 6 mjeseci.

Zatvoren je javni poziv za prijavu kandidata na dan 24. travnja, a prijaviti su se mogle nezaposlene osobe s prebivalištem na području Grada Sinja uz uputnicu HZZ-a.

Vijećnik HDZ-a Marko Križanac upitao je gradonačelnicu Kristinu Križanac tko su članovi povjerenstva koji će sortirati pristigle kandidate i koji su svi kriteriji i uvjeti potrebni kako bi gradonačelnica transparentno mogla odabrati one kojima je to najpotrebnije. Vijećnik Marko Križanac navodi kako je u programu „Zaželi“ gradonačelnica i NL dr.Jadrijevića prekršili intenciju i naputak Ministarstva i zapošljavali osobe mlađe od 50 godina, mada je to bio jedan od glavnih kriterija koji su ostali gradovi i općine Cetinske krajine ispoštivali.

Svi kandidati koji su prijavljeni za Javne radove su potrebiti jer su nezaposleni, Gradonačelnice napravite jasne i nedvosmislene kriterije i sigurno nećete imati problema ni javnih prozivki koga ste odabrali, kao što ste imali u programu „Zaželi“ – poručuje vijećnik Marko Križanac.

Gradonačelnica Kristina Križanac „nije“ htjela odgovoriti tko su članovi povjerenstva i pojasnila je da ona ima „svoje“ kriterije za odabir prijavljenih kandidata u programu Javnih radova.

Ostaje nam za pričekati kada bude objavljena lista odabranih kandidata, da istu prezentiramo javnosti.

Link na objavu:

Vlada RH želi „ZAŽELI“ – Gradonačelnica ne želi „ZAŽELI“

Povezani članci

5 Komentara

 1. Ni jadrijevićevi ne mogu pošteno a obećali su da će razbit ponašanje hdza i sdpa.

  8
  2
 2. Neka zaposle Maćija vijećnika za javne radove on je ionako bio na radnim akcijama u jugoslaviji kao mladi komunista i ima iskustva kako se to radi a ne danas primaju pkaću a ne rade ništa. On je bez plaće radio za Tita.

  14
  1
 3. Hahahaha neka dr Jadrijević uvede štafetu pa bi je Maći nosio iz Sinja njemu u Zagreb kao udarnik njegove liste na kojoj piše dr.Jadrijeviću ja te volim još više.
  Štafeta mora biti napravljena od sadre iz Glavica.

  14
  2
 4. Na javnim radovima ce kao i uvik radit odnosno ne radit puleni od kristine i doktora. Uglavnom stari momci sa radosica i iz glavica koji nemaju pametnijeg posla. Ali glavno pitanje je koliko od place sta dobijaju moraju vratit dokroru i kristini. Da sta vi mislite odakle lova za kampanju i jumbo plakate…

  16
  1
Back to top button