Vijesti

Gradonačelnik Bulj nagradio Ivu Delongu: Nema ništa vrijednije nego darovati krv za drugoga

U Uredu Gradonačelnika Grada Sinja Mira Bulja danas je održan prijem za Ivu Delongu, dobrovoljnog darivatelja krvi koji je tu dragocjenu tekućinu darovao više od 100 puta.

Gradonačelnik, inače i sam dobrovoljni darivatelj krvi, rekao je kako  humanije geste od darivanja krvi nema:

„Darivanje krvi je iznimno plemenit  čin, a naš Ivo je s više od 100 darivanja svima pokazao humanost na djelu. Nema ništa vrijednije nego darovati krv za drugoga. Pozivam  sve zdrave osobe s našega područja da učine isto. Ponosan sam na Ivu i sve njegove kolege koji svojim humanim djelima oplemenjuju našu zajednicu te im se svima od srca zahvaljujem“, rekao je gradonačelnik Bulj.

Ivo Delonga zahvalio se na pozivu i istaknuo kako mu zahvalnica gradonačelnika  puno znači:

„Priznanje koji mi je dodijelio gradonačelnik znači mi puno. Ne samo za mene i moju obitelj nego za sve dobrovoljne darivatelje krvi. Poručio bi svima koji se osjećaju zdravo i svima koji mogu dati krv da se odazovu akcijama dobrovoljnog darivanja krvi koje se organiziraju u našem gradu. U posljednje vrijeme broj novih darivatelja je u laganom padu pa apeliram na mlade i zdrave ljude da se aktiviraju kako bi zajedno doprinijeli boljitku našeg grada i Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi, a  na dobrobit svih onih kojima je krv iznimno potrebna u liječenju. Darivanjem krvi iskazujemo poštovanje prema ljudima u najvećoj potrebi“, rekao je Delonga.

Na prigodnom prijemu gradonačelnik Miro Bulj višestrukom darivatelju krvi uručio je Zahvalnicu, novčanu nagradu i prigodne poklone. Na prijemu kod Gradonačelnika bili su zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta i savjetnica Božena Romac.

Povezani članci

Back to top button