Vijesti

Gradonačelnik Miro Bulj primio Sinjske mažoretkinje

U Gradskoj vijećnici gradonačelnik Sinja Miro Bulj danas je upriličio prijem za Sinjske mažoretkinje, koje su na Europskom prvenstvu u mažoret plesu postale trostruke prvakinje Europe u tri različite kategorije. Zlatne medalje i naslov europskih prvakinja osvojile su u kategorijama Paradna grupa seniori, Tradicionalni pom poni juniori te Tradicionalni pom poni mlađi juniori. U kategorijama Paradna grupa seniori i Tradicionalni pom poni juniori, Sinjske mažoretkinje su treću godinu za redom obranile naslov europskih prvakinja.

Uz gradonačelnika Bulja na prijemu se nazočili i njegov zamjenik Denis Bobeta, te savjetnica gradonačelnika Božena Romac. S mažoretkinjama na prijemu su sudjelovale trenerice Vesna Samardžić i Tea Pavić koje nisu krile zadovoljstvo ostvarenim rezultatima.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj čestitao je mažoretkinjama i njihovim trenericama na izvanrednom uspjehu, koji je rezultat dugogodišnjeg rada, te poručio da one služe na ponos svom gradu. Istaknuo je da one na najbolji način predstavljaju grad Sinj i na tome im zahvalio. Prigodno im je uručio zahvalnicu i novčanu nagradu za ostvarene rezultate.

Trenerica Vesna Samardžić zahvalila se gradonačelniku na prijemu, kao i financijskoj potpori koju Grad Sinj pruža sinjskim mažoretkinjama tijekom cijele godine. Pohvalila je cure koje su ostavile srce na terenu i time došle do trona Europe. Zahvalila se i svi roditeljima i sugrađanima koji im pružaju podršku u radu, te izrazila nadu da će uz mnogo rada uspjesi biti osigurani i na drugim prvenstvima.

Posjetimo da su na upravo završenom EP u mažoret plesu NBTA Europe koje je održano u Italiji, u gradu Lignanu, a na kojem su se natjecale mažoretkinje iz četrnaest Europskih zemalja – Belgije, Bugarske, Češke, Engleske, Francuske, Italije, Njemačke, Norveške, Moldavije, Nizozemske, Rumunjske, Slovenije, Slovačke i Hrvatske, Sinjske mažoretkinje postale su trostruke prvakinje Europe u tri različite kategorije.

Zlatne medalje i naslov europskih prvakinja osvojile su u kategorijama Paradna grupa seniori, Tradicionalni pom poni juniori te Tradicionalni pom poni mlađi juniori. U kategorijama Paradna grupa seniori i Tradicionalni pom poni juniori, Sinjske mažoretkinje su treću godinu za redom obranile naslov europskih prvakinja, pa je zadovoljstvo tim još i veće.

Osim osvojenih zlatnih medalja osvojile su još i dvije srebrne medalje te jednu brončanu medalju. Srebro i naslov viceprvakinje Europe osvojile su u kategorijama Paradna grupa mlađi juniori i Duo s rekvizitima kadeti Marija Perić i Anđelina Runje, dok je broncu osvojila Lara Ljubas u kategoriji solo s rekvizitima najmlađi.

Hrvatska mažoret reprezentacija osvojila je ukupno osam naslova Europskih prvakinja i time si osigurala prvo mjesto u ukupnom poretku.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Svaka čast curama, trenerima i gradskim dužnosnicima, ovo je zoran primjer kako suradnjom dolazi rezultat. Međutim kad će i hoće li gradski dužnosnici upriličiti prijem za ekipu koja je u zadnje tri godine dva puta uzela naslov državnih prvaka u jednom zahtjevnom sportu, bez financijske potpore Grada ili bilo koga? Nije ih ni bivša gradska vlast baš tetošila pa ni upriličila prijem za ostvareni prvi naslov državnih prvaka. Koliko sportskih kolektiva u Sinju ima naslov državnog prvaka u bilo kojem sportu?!?

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button