Vijesti

Gradonačelnik posjetio “male junake” u vrtiću

U Dječjem vrtiću Maslačak na Štaliji NK Junak Sinj nastavio je s provedbom projekta eksperimentalne škole “Mali Junaci” koji  je obuhvatio i vrtićke skupine, a posebno djecu od 5 i 6 godina starosti.

Gradonačelnik Miro Bulj posjetio je jutros vrtić te se u sportskom ozračju i ugodnoj atmosferi priključio trenerima, djeci i tetama.

„Ovim projektom želimo ukazati na vrijednosti sporta i sportskog načina života u najranijoj dobi. Kroz Projekt, koji su djeca iznimno dobro prihvatili, pokazujemo kolika je važnost sporta te ih učimo zdravom načinu života. U provedbu se uključuje sve veći broj djece, a mi im kroz igru pokušavamo ugraditi ispravan stav prema sportu. Ova sredstva smo dobili od Ministarstva, a ubuduće ćemo aplicirati i na veća sredstva kako bi mogli uključivati djecu svih dobnih skupina“, rekao je predsjednik NK Junak Frano Boko.

Podsjetimo, nositelj Projekta je NK Junak uz partnere KK Alkar i RK Kamičak,  projekt je sufinanciralo Ministarstvo turizma i sporta u iznosu od 91.700 kn, dok će NK Junak Sinj sudjelovati u iznosu s 27.000kn vlastitih sredstava.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button