Vijesti

Gradonačelnik Sinja primio učenike iz Brescie – Grad Sinj

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj i njegov zamjenik Denis Bobeta danas su u gradskoj vijećnici upriličili prijam za učenike iz talijanskog grada Berscie.

Desetak učenika viših razreda srednje škole i troje profesora borave u Sinju u sklopu Erasmus programa kojeg je organizirala Franjevačka klasična gimnazija.

Na prijemu je bio i ravnatelj gimnazije fra Joško Kodžoman, profesorica talijanskog jezika Mirjana Malovan, te nekoliko sinjskih učenika u pratnji. Gradonačelnik im je zaželio dobrodošlicu u Sinj, te pohvalio ovakav oblik suradnje između škola i gradova na međunarodnoj razini.  S obzirom na to da je Brescia gospodarsko središte talijanske pokrajine Lombardija, gradonačelnik je istaknuo da se nada razvoju suradnje u narednim godinama na gospodarskom i kulturnom planu.

Profesori i učenici iz Italije zahvalili su gradonačelniku na prijemu i dobrodošlici kojom su dočekani u Sinju. Kroz tjedan dana koliko će ovdje boraviti u posjetit će sve većih znamenitosti našeg grada i Cetinskog kraja. Za vrijeme boravka u Sinju učenici su smještenu u obiteljima i u prostorijama Franjevačkog samostana.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button