Politika

Klub vijećnika HDZ-a – “Miru Bulju kaznena prijava zbog Ređije !”

Priopćenje Kluba vijećnika HDZ-a s prigodnim fotografijama prenosimo izvorno i u cijelosti:

Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća nedvojbeno su dokazane činjenice da je Grad Sinj, zastupan po gradonačelniku Miru Bulju,  2.2. 2022. primio ponudu za prvokup Ređije,  gospodarske cjeline u središtu Sinja od 12.474 m/2 s 5 gospodarskih objekata,  a da je gradonačelnik  svojim naknadnim nezakonitim radnjama uzrokovao gubitak prava Grada Sinja da iznimno vrijedne nekretnine kupi za cijenu od 1,3 milijuna eura odnosno 104 eura/m2, a koje je onda Grad Sinj mogao koristiti za potrebe mladih obitelji, poduzetnika i društvenih sadržaja, sve ono što mu nasušno nedostaje.

Ako se uzme u obzir da cijena građevinskog zemljišta u najužem središtu Sinja, pogotovo koje se mogu koristiti za gospodarsku djelatnost u ovom trenutku idu prosječno oko 400 do 500 eura/m2,  a poslovnog prostora (zgrada) od 1.500 do 3.000 eura/m2. Pa ako se uzme u obzir da  vrijednost komunalnog doprinosa već postojećih zgrada Ređije ima približnu vrijednost od cca. pola milijuna eura, možda i više, lako dođemo do iznosa od preko 10 milijuna eura vrijednosti za cijeli kompleks.

TEK TADA SE UTVRĐUJU RAZMJERI ŠTETE KOJU JE MIRO BULJ UČINIO ZA GRAD SINJ.

Upornost Mira Bulja u negiranju neoborivih dokaza i činjenica te prikrivanju istih (nedostavljanje vijećnicima tražene dokumentacije), prebacivanju odgovornosti, besramnom laganju  građana  Sinja i javnosti,  ukazuje na njegovu ozbiljnu upletenost u sumnjive i nezakonite radnje  kojima je prepustio prostor  sinjske Ređije – privatnom kapitalu.

Izvanrednom sjednicom postigli smo svoj cilj, obavijestili javnost i građane o nezakonitim radnjama gradonačelnika Bulja, zlouporabi položaja i ovlasti, prikrivanju činjenica i dokaza, a točku  smo na kraju rasprave povukli, budući većini u Gradskom vijeću  Bulj – SDP, nismo htjeli dozvoliti manipuliranje Zaključkom.

Povukli smo Zaključak, no ovim podnosimo Kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Mira Bulja te predlažemo da nadležna istražna tijela  poduzmu sve zakonom predviđene radnje i zaštite interese Grada Sinja,  pogotovo da to učine ŽURNO budući je u tijeku pokušaj uklanjanja i manipuliranja predmetnim dokazima.

Dokument: Kaznena prijava

Klub vijećnika HDZ-a Sinj

foto: Klub vijećnika HDZ
foto: Klub vijećnika HDZ

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button