Kultura

Koncert ZZ Quarteta na Kamičku

Pozivamo Vas na koncert vrhunskih jazz glazbenika ZZ Quartet u jedinstvenom ambijentu tvrđave Kamičak, u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja i Kulturno umjetničkog središta Sinj, uz potporu Grada Sinja!

ZZ quartet čine: Simone Zanchini, jedan od najboljih svjetskih accordionista, član orkestra čuvene Milanske Scale, Ratko Zjača, jedan od najboljih europskih jazz gitarista i skladatelja, Martin Gjakonovski, virtuoz na bas gitari i nenadmašni bubnjar Jože Zadravec.
Godine 2016. ZZ quartet u Italiji osvaja nagradu za najbolji jazz album, dok ove godine objavljuju svoj četvrti zajednički album.
ZZ quartet ima jedinstvenu glazbenu viziju koja apsorbira i odražava cjelovitost glazbene interpretacije, zadržavajući zavidnu individualnost i vrhunsku majstorsku radinost koja se proteže od tihe intimnosti do intenzivnog izričaja. Raznovrsna su im glazbena nadahnuća jer uključuju jazz, klasiku, world music i slobodnu improvizaciju. Radili su na izvornim skladbama u kojima su ostvarili lijepe i nezaboravne improvizacije. Njihovi jedinstveni zvučni krajolici zamagljuju granice između konkretnih glazbenih formi i slobodne improvizacije.
S temeljima u glazbenoj povijesti, suvereno koračaju granicama moderne improvizirane glazbe.
www.zz-quartet.com
Ovakvim koncertima nastojimo popularizirati ove glazbene izričaje, ali i sam grad Sinj pozicionirati kao grad bogate kulturne i glazbene tradicije. Ulaz na koncert je besplatan!
Poštujući preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i HZJZ, broj posjetitelja biti će ograničen. Međutim, za sve ljubitelje jazz glazbe koji nisu u mogućnosti poslušati koncert uživo, naš lokalni HIT radio će u prikladnom terminu emitirati snimku koncerta!

Veselimo se Vašem dolasku!

Monika Vrgoč

Povezani članci

Back to top button