Ostalo

„Mračno“ raskrižje kod zgrade općine – opasno za pješake

Čitatelj Sinjske rere Davor Moro poslao je javni upit o stanju prometa  izazvanih radovima rekonstrukcije raskrižja državne ceste D1 u Sinju – raskrižja ulica Miljenka Buljana, Vukovarske, Matića i Splitske. Naime, rekonstrukcijom će se izmijeniti nepravilni tlocrt geometrije raskrižja te će biti uspostavljeno novo prometno rješenje sa semaforiziranim raskrižjem, opremljeno novim semaforskim uređajima s videodetekcijim senzorom i najavnim tipkalom za pješake.

Tokom radova ovaj dio prometa, koji je u djelomičnoj upotrebi, je stavio van funkcije javnu rasvjetu i sada imamo stanje da se tokom prestanka danjeg svjetla, navedeno raskrižje pretvara u opasno područje, prvenstveno za pješake jer je vidljivost maksimalno smanjena.

Davor Moro traži od nadležnih, Grad Sinj, Hrvatske ceste, izvodjač radova “Poduzeće za ceste Split” da na gradilištu rekonstrukcije raskrižja u Vukovarskoj ulici hitno postave odgovarajuću privremenu rasvjetu, zbog sigurnog prolaska pješaka kroz to isto raskrižje tjekom večernjih sati. Posebno iz razloga što u nedjelju ide režim zimskog računanja vremena, gdje će vidljivost biti moguća još kraće vrijeme tokom dana, a učenici idu prema autobusnom kolodvoru ili tom dijelu Grada nakon škole.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button