Branitelji

Na današnji dan prije 28. godina 2. sinjska bojna “Cro Angels” 4. GB “Pauci” dala je svečanu prisegu

Na današnji dan 1992. godine 2. sinjska bojna “Cro Angels” 4. gardijske brigade “Pauci” dala je svečanu prisegu. Svečanost je održana u splitskoj vojarni Dračevac.

Na fotografiji zastavni vod “Cro Angelsa”

 

Tagovi

Povezani članci

Komentara

 1. Jednostavno HEROJI. Nikad više ovakve generacije. Živote davali za Hrvatsku.

 2. Samo radi povjesnih činjenica; 4. brigada se tada zvala 4. brigada Zbora narodne garde (ZNG) a naziv “Pauci” dobila je kasnije. Inače, jednim od preustroja kad je došlo do mješanja i spajanja pješačkih bojni formalno je prestao postojati naziv “Cro Angels” kako za 2. bojnu tako i za bilo koju u sastavu brigade.

 3. Zbilja opširan članak o takvoj jednoj postrojbi! Biće da se o tim ljudima nema šta napisat…? Kaže jedna pjesma: “Lupio si petama za svoju domovinu, a izgubio rodbinu za njihovu imovinu! Oni su u lovi, a ti jedva si živ lupio si petama, ko ti je kriv… ”
  Ante Cash
  Tako to dođe s vremenom. Nažalost, heroji bivaju marginalizirani, protuhe isplivaju i onda se čoviku sve gadi!

  2
  3
 4. A bogati svemu ćemo mi nać zamjerke Miro. Evo i ja ću podleć tome. Zašto se nisu sitili svi branitelji iz udruga koje baštine Domovinski rat i postrojili se na pijaci u ratnim odorama uistinu na diku i ponos Sinja. dije gradonačelnica Kristina, dije Jadrijević dije HDZ dije Miro Bulj najjači branitelj cetinske krajine dije SDP dije HSS disu pravaši. zašto se nije diglo na nivo ovaj događaj. A šta sad, šta spavaju ratnici kupili ih penzijama.

 5. Giza, a tko da postoji, zar oni šta su iz Hutova i Neuma 92. otišli u centar ročnicima, oni koji su govorili da im mater ne da ići na južno bojište, većina tih je uzela i činove i društvene pozicije pa i pravo da postrojavaju.

 6. O tome i ja govorim Veliki brate! Ljudi su svojim tijelima i životima stvarali toliko željenu Domovinu! Preko njih i njihove žrtve oni manje hrabri i više pokvareni, s desnicom na srcu (ljevicom u džepu) izgradiše sebi državu!
  Je li koga briga koliki je broj branitelja koji su sami sebi oduzeli život?!? A koliko očajan čovjek mora bit da to uradi. A takvih je još lani bilo preko 3000!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close