Sport

NK Junak, nažalost adio druga liga – tko je kriv?

Stigao je i taj dan da HNS da obavijest za medije u kojem nema NK Junakove licence za drugu ligu. Junak s bodom ispred Primorca i dva ispred Croatie je bio naizgledniji osvajač druge lige, ali gubi ligu pred „zelenim stolom“. Jedino je Croatia dobila licencu za drugu ligu.

Tko je kriv?

U našoj državi sve je isprepleteno politikom i sve odlučuje politika i ona je prvenstveno odgovorna za ovo stanje. Zašto Croatia može, a Junak ne može.

Zato jer mi u Sinju imamo dr. Jadrijevića i Mira Bulja, a ovi iz Zmijavaca nemaju.

Dr. Jadrijević već 10 godina vodi Grad Sinj i on je prvenstveno kriv za ovo stanje u Junaku. Sjećamo se da je čak jedno vrijeme direktno preuzeo vodstvo Junaka sa svojim stranačkim kolegom Ninčevićem (koji uzgred je nedavno kupio Dalmatinku) i tada dr.Jadrijević izjavi „gospodo naš cilj je Junak u drugoj ligi“, zaustavi ga g.Ninčević „doktore ne u drugu već prvu ligu“. Kada su vidjeli da tu nema „kruha“ za njih i da će stadion i dalje biti gradski, vrlo brzo su napustili „položaje“.

Dr. Jadrijević je sigurno mogao svojim utjecajem doprinjeti da se dobije licenca, ali tada će njegova gradonačelnica Kristina Križanac iz gradskog proračuna morati dati 3.000.000,00 kuna za normalno funkcijoniranje Junaka u drugoj ligi, a njima se to ne da.

Zašto je kriv Miro Bulj?

Zato jer smo ga mi iz Sinja poslali u Zagreb da brani interese Sinja i da osigura sredstva i kroz proračun i kroz svoj utjecaj, kroz sve projekte koji se tiču Sinja. Nismo ga poslali da promovira i reklamira sebe i da sramoti Sinj. Sinj nažalost nema more ispod Lidla pa da ga ko Primošten „boli briga“ tko je na vlasti u Zagrebu jer ima svoj dostatan proračun za svoje potrebe. Sinj jednostavno bez Zagreba, ne može ni koraka naprijed napraviti. Kada „mašklinom“ prijetiš premijeru svoje države na cesti, kada se radi svoje reklame na nepristojan način ponašaš u Saboru, kada bez ikakve osnove sve prozivaš za izdajicama, lopovima, razbojnicima, kriminalcima…. tada na drugi način moraš osigurati dobrobit za svoj Sinj, ovako sigurno nećeš.

Miro Bulj vidimo jedini ima jumbo plakate i banere za EU parlament, djeli upaljače, kemiske, listiće… koji su relikti predizborni kampanji 90“ godina, za što je prozivao sve političke opcije dosada, zašto na reklamu troše novac, a ne daju ih na primjer bolesnoj djeci. Evo Miro prilike, doniraj novac kojeg prima MOST a radi se o milijunima kuna „svojem“ Junaku. Naravno da nećeš se odreći svog političkog novca za tamo neki NK Junak.

I na kraju bez obzira što je g.Maleš napravio od Junaka ono što je on danas, moralno je zbog njega samog  da podnese ostavku na funkciju predsjednika Junaka sa čitavom upravom i vrati je dr.Jadrijeviću na upravljanje, taj teret mu nije potreban kada su ga „njegovi“ izigrali.

 

Povezani članci

1 Komentar

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button