Kultura

Noć muzeja u Galeriji Sikirica

Kulturno umjetničko središte i Galerija Sikirica i ove godine sudjeluju u popularnoj manifestaciji Noć muzeja na temu ”Muzeji – inovacije i digitalna budućnost”. Cilj je sagledati mogućnosti povezivanja kulturne i umjetničke baštine sa suvremenom tehnologijom i inovativnim modelima prezentacije vrijedne kulturne baštine.

U Noći muzeja posjetitelji tako imaju priliku razgledati izložbu mladog hrvatskog dizajnera Duje Kodžomana i uz stručno vodstvo doznati više o konceptualnom pristupu modnom dizajnu i autorskom promišljanju društvene problematike kroz odjevne predmete. U suradnji sa Zrakoplovno-tehničkim društvom Sinj u potkrovlju Galerije bit će postavljeni simulatori letenja s virtual reality naočalama na kojima će posjetitelji moći sami okusiti čaroliju i užitak letačkih disciplina. Zrakoplovno-tehničko društvo s trenažnim simulatorom letenja bezmotornim zmajem sudjelovalo je na Osijek Airshowu, Sinj Airshowu i Festivalu tehničke kulture u Osijeku te jamči nezaboravno iskustvo svakom tko odluči iskušati svoje letačke sposobnosti. Osim toga, program će upotpuniti i koncert mladog glazbenog sastava Chalumeau Electrique.

Iz Kulturno umjetničkog središta pozivaju sve građane da im se pridruže u petak od 17:00 do 01:00 i provedu večer u sjajnoj atmosferi u Galeriji Sikirica.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button