Vijesti

Novih 47 ugovora iz projekta Tu je tvoj dom – “Svaka kuna je blagoslovljena” – većina iz Cetinskog kraja

Župan Blaženko Boban uručio je danas u Splitu ugovore iz projekta „Tu je tvoj dom“, čija je vrijednost 4,9 milijuna kuna.

„Mislim da je svaka kuna iz ovoga projekta blagoslovljena zato što u našoj Zagori osiguravamo mladim ljudima sufinanciranje izgradnje, adaptacije, uređenja i pripreme dokumentacije njihova budućeg obiteljskog doma. Nastavit ćemo i dalje s ovim projektom koji uključuje kandidiranje za bilo koji drugi javni poziv, bilo da dolazi od Vlade Republike Hrvatske temeljem novih mjera ili EU fondova“, rekao je župan.

Jure Grgat u rodni Otok vratio se nakon života u Zagrebu. Zahvalan je na županijskim mjerama koje će mu, kako kaže, biti od velike koristi. „Oženjen sam i uz suprugu Marijanu imam dva sina, a ako Bog da, uskoro nam stiže i treće dijete. Dvije godine sam živio i radio u Zagrebu, ali me srce vuklo rodnom kraju pa sam se odlučio na povratak. Ovo su mjere koje stvarno puno znače i koje će i druge ljude potaknuti na ostanak“, izjavio je Grgat.

U ime korisnika koji su danas potpisali ugovore zahvalio se Marko Samadržić. „Zahvalan sam županu Bobanu i njegovim suradnicima što su prepoznali Zagoru i što su potpomogli nas mlade obitelji, uloživši toliki trud i rad kako bi pomogli ostanku mladih ljudi na selu“, rekao je Samardžić.

U ovoj fazi pravo na potpore iz projekta „Tu je tvoj dom“ ostvarilo je 47 korisnika, a do sada su potpisana ukupno 203 ugovora, čija vrijednost prelazi 20 milijuna kuna. Cilj ovoga projekta jest je dodjela bespovratnih sredstava mladim obiteljima iz ruralnih područja za izgradnju i adaptaciju kuća na području Splitsko-dalmatinske županije.

 

Povezani članci

Back to top button