Ostalo

Održan susret povijesnih postrojbi

U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’, u subotu 12. kolovoza 2023. godine, održan je susret povijesnih postrojbi u sklopu inovativnog turističkog proizvoda udruge Gaj Laberije’. Pored Povijesne postrojba Kohorta Delmata Osinium, u programu su sudjelovali sudjelovati Karlovačka građanska garda i Slunjska krajiška pješačka pukovnija.

Početak manifestacije je bio na Trgu dr. Franje Tuđmana gdje je gradonačelnik Sinja Miro Bulj izvršio smotru svih povijesnih postrojbi koje su potom krenule Glavičkom ulicom, do trga Kralja Tomislava gdje je za brojnu publiku izvedena predstava ‘Priznavanje statusa Dalmacije, koje ime i danas uživamo, od strane rimskog cara’ te utemeljenje grada Sinja “Osinuima”.

Projekt se provodi u partnerstvu s Udrugom nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u sklopu projekta ‘Resocijalizacija hrvatskih branitelja kroz kulturu‘ koji se provodi uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Sinja.

fotografije foto ŽIŽIĆ:

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button