Branitelji

Poginuli branitelj Stipe Vrančić i 72. bojna Vojne policije dobili ulicu u Sinju

Na protekloj sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja, gradski vijećnici jednoglasno su odlučili o preimenovanju Ulice Žrtava rata u Ulicu hrvatskog branitelja Stipe Vrančića i preimenovanju Domaldove ulice u  Ulicu 72. Bojne Vojne policije.

Inicijativu za Ulicu hrvatskog branitelja Stipe Vrančića su pokrenuli gradski vijećnik HDZ-a, potpredsjednik Gradskog vijeća Anđelko Bilandžić i Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata.

U obrazloženju je istaknuto kako je Sinjanin Stipe Vrančić kao dvadesetogodišnjak krenuo u vojno-redarstvenu akciju ‘Oluja’, a život je izgubio 15. kolovoza 1995. godine u Peći, Bosansko Grahovo. Dobitnik je odlikovanja Red Zrinskog i Frankopana, Medalja Ljeto 95 i Medalja Oluja. Preimenovanjem Ulice Žrtava rata, u kojoj je živio, u Ulicu Stipe Vrančića, odala bi mu se počast za podnesenu žrtvu u stvaranju današnje Republike Hrvatske.

Inicijativu za Ulicu 72. Bojne Vojne policije je podnijela Udruga branitelja veterana Vojne policije 72. bojne čija je satnija bojne VP Sinj djelovala i na području Sinja.

13 pripadnika 72. bVP je položilo živote u Domovinskom ratu gdje je časnički namjesnik Ante Bužančić bio zadnji poginuli pripadnik hrvatskih snaga u Domovinskom ratu, poginuo nadomak Banja luke.

Povezani članci

Back to top button