Ostalo

Policija SDŽ – nadzor mjera Stožera CZ

Nadzor mjera Stožera civilne zaštite RH- mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Obzirom da se u dane vikenda najavljuje sunčano i toplije vrijeme, želimo još jednom građanima skrenuti pozornost da je na snazi Odluko o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Još jednom apeliramo da se ne zadržavate u velikom broju na svim javnim površinama gdje se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Znamo da su Žnjan, Bačvice i splitska riva bili omiljena mjesta okupljališta građana, ali u ovoj situaciji ne možete se zadržavati na tim javnim površinama. Posebno ne u većem broju jer tada niste u mogućnosti pridržavati se pravila o distanci između osoba.

Obzirom na trenutačnu situaciju, a u cilju sprječavanja širenja zaraze, prilagodite svoje navike, te slobodno vrijeme i aktivnosti na otvorenom obavljajte u kraćem vremenu, na mjestima za koja znate da ih ne posjećuje veliki broj ljudi. Ukoliko želite izaći vani, izađite na mjesta gdje ste sigurni da se neće okupiti i zadržavati veći broj građana.

Znamo da pratite preporuke liječnika i epidemiologa, a mi vas samo želimo podsjetiti na njihovu preporuku da kada ste na otvorenom pridržavajte se preporučene distance. Na taj način ćemo sigurno svi doprinijeti smanjenju širenju bolesti.

Policijski službenici svakodnevno nadziru i provode mjere Stožera, pa tako i ove Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, te će to nastaviti raditi i tijekom vikenda. Molimo Vas pratite savjete i upozorenja policijskih službenika na terenu.

Zahvaljujemo se svim građanima koji poštuju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i odgovornim ponašanjem čuvaju sebi i svih nas.

 

Policijski bilten SDŽ

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je jedna prijevara, jedno oštećenje tuđe stvari, dvije teške krađe, dvije krađe i dva požara na otvorenom prostoru.
U posljednja 24 sata evidentirali smo četiri prometne nesreće bez povrijeđenih osoba.

Izdvajamo:

Pronađen i oduzet pištolj

Sinoć oko 22 sata na području općine Zagvozd djelatnici Postaje granične policije Imotski zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 48-godišnji muškarac. Obavljenom kontrolom utvrđeno je kako isti upravlja osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i da je recidivist u činjenju ovog prekršaja.
Tijekom kontrole u vozilu je uočeno vatreno oružje koje je muškarac dragovoljno predao policijskim službenicima, te 10 komada streljiva, kao i smotuljak u kojem se nalazilo 2,9 grama marihuane. Svi predmeti su oduzeti, a muškarac je priveden u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje sumnje kako je 48-godišnji muškarac upravljao osobnim vozilom kojem je istekla registracija, bez položenog vozačkog ispita, posjedovao je marihuanu i nosio je oružje i streljivo bez odobrenja za nabavku oružja i streljiva čime je ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama ( čl. 216.st 3, čl. 238.st 7) , Zakona o suzbijanju zlouporabe droga (čl.3) i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana (čl.11 i čl. 30) radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog d Općinski prekršajni sud u Makarskoj- Stalnoj službi u Imotskom.

Provala u ugostiteljski objekt

Jučer je za sada nepoznati počinitelj provali u ugostiteljski objekt u Splitu iz kojeg je otuđen televizor. Materijalna šteta iznosi oko 8 tisuća kuna. Obavljen je očevid i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button