Vijesti

Policijski bilten SDŽ – 19-godišnjak oštetio fasadu škole – podnijeta kaznena prijava

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su tri prijetnje, prijevara, šest oštećenja tuđe stvari, teška krađa, devet krađa i dva požara.

U posljednja 24 sata evidentirano je dvanaest prometnih nesreća od kojih devet s materijalnom štetom. Jedna osoba je teže, a dvije osoba su lakše ozlijeđene.

Sumnjiči se za oštećenje fasade

Policijski službenici PP Omiš dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom provedeno zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari. Naime, utvrđena je sumnja da je 19. svibnja 2023. godine na fasadi osnovne škole u Jesenicama i fasadi dvorane iste škole ispisao više grafita. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Od 37-godišnjaka oduzet  ketamin

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom provedeno zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, dok je nad 25-godišnjakom dovršeno kriminalističko istraživanje provedeno zbog sumnje u počinjenje više prekršaja u prometu.

Naime jučer oko 17,30 sati u Splitu policijski službenici Jedinice specijalne i  interventne policije Split koristeći zvučne i svjetlosne signale pokušali su zaustaviti vozača osobnog vozila koji se odbio zaustaviti te je nastavio upravljati vozilom, da bi tijekom vožnje suvozač kroz prozor odbacio PVC vrećicu. Nedugo nakon toga policijski službenici su zaustavili spomenuto vozilo, a dvije osobe koje su se nalazile u vozilu uhićene uz uporabu sredstava prisile. Pronađena je  i odbačena PVC vrećica, te je utvrđeno da se unutar iste nalazi 57 grama droge ketamin. Nad 25-godišnjim vozačem osobnog vozila dovršeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (upravljao osobnim vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola nevažeća-poništena zbog bodova, odbio vađenje krvi i urina i ne zaustavljanje na zahtjev policijskih službenika) te je uz optužni prijedlog priveden na općinski prekršajni sud koji mu je odredio zadržavanje od 4 dana, a protiv 37-godišnjaka (suvozača u osobnom vozilu) slijedi podnošenje kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i prometa drogama nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Na imotskom području zaplijenjena marihuana

Policijski službenici PGP Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime,  jučer,12. srpnja, temeljem naloga suda, obavljena je pretraga stana  i drugih prostorija koje navedeni koristi na imotskom području, te je tom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno 141,6 grama droge marihuane.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 30-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

31-godišnjakinja se sumnjiči se za lažnu uzbunu

Policijski službenici II.PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad  31-godišnjakinjom provedeno zbog sumnje da je ostvarila obilježja kaznenog djela Lažna uzbuna. Utvrđena je sumnja da je 11. lipnja mobitelom nazvala žurne službe i lažno dojavila događaj prometne nesreće s teško ozlijeđenim pješakom u Splitu, te zatražila dolazak hitne pomoći koja je izašla na mjesto dojavljenog događaja.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 31-godišnjakinje  je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Dovršena kriminalistička istraživanja za provale i krađe

Policijski službenici PP Trogir i PP Kaštela dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je počinio kaznena djela krađe i teške krađe.

Naime, sumnjiči se da je tijekom svibnja i lipnja na kaštelanskom području počinio dvije krađe  kada je iz vozila otuđio novčanik s dokumentima i novcem, te otuđio bicikl , dok je na trogirskom području počinio jednu tešku krađu i dvije krađe kada je iz prostorija kuća otuđio razni  alat i druge stvari. Počinjena materijala šteta s cijeni na oko 1400 eura, te će se protiv njega  podnijeti kaznena  prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nadalje, policijski službenici PP Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim i 27-godišnjim državljanima Ukrajine koji se sumnjiče da su 12. srpnja na parkirališnom prostoru u Makarskoj provalili u više osobnih vozila, te iz jednoga otuđili novac kada su ih na mjestu događaja zatekli policijski službenici. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu predani su policijskom pritvorskom nadzorniku.

 

Sumnjiči se za oštećenje fasade

Policijski službenici PP Omiš dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom provedeno zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari. Naime, utvrđena je sumnja da je 19. svibnja 2023. godine na fasadi osnovne škole u Jesenicama i fasadi dvorane iste škole ispisao više grafita. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button