Crna kronika

Policijski bilten SDŽ – pronađeni ukradeni automobili

Policijski službenici PGP Imotski u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta ove PU i PU šibensko-kninskom, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim muškarcem. Jučer tijekom dana na području Imotskog temeljem naloga obavljena je pretraga  tijekom koje su u garaži pronađena dva osobna vozila. Za jedno od pronađenih vozila utvrđeno je da je isto otuđeno 11. srpnja 2020.g. na području Primoštena i za istim je bila raspisana potraga, a u odnosu drugo vozilo, za koje osoba nije posjedovala dokumentaciju,  u tijeku je obavljanje provjera. Oba vozila su oduzeta. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je 40-godišnji muškarac ostvario obilježja kaznenog djela Prikrivanje radi čega će protiv njega nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava. Kriminalističko istraživanje nastavlja se i dalje.

Također, tijekom pretrage pronađeno je 3,3 grama kokaina radi čega će protiv 40-godišnjaka biti podnesen optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Izdvajamo:

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježeno je razbojništvo, prijetnja, prikrivanje, dva oštećenja tuđe stvari, teška krađa i šest krađa.

U posljednja 24 sata evidentirano je pet prometnih nesreća od kojih su dvije nesreće s povrijeđenim osobama. Jedna osoba je teže i jedna je lakše ozlijeđena.

Napadnuti djelatnici hitne medicinske pomoći

Jučer ujutro u mjestu Jesenice, prilikom intervencije Hitne medicinske pomoći čija je ekipa po pozivu došla na pružanje liječničke pomoći bolesnoj osobi, medicinski djelatnici su napadnuti od strane muškarca koji je na njih vikao vrijeđajući ih da bi ih u jednom trenutku napao bacanjem kamenja. Jedan od djelatnika je zadobio lakše tjelesne ozljede. U tijeku kriminalističko istraživanje nad muškarcem koji se dovodi u vezu s napadom.

Uhićen muškarac za kojim je raspisano više potraga

Sinoć oko 20.00 sati u Kaštel Sućurcu policijski službenici uočili su muškarca za kojim je raspisano više potraga i koji se odmah dao u bijeg ignorirajući zapovijed „stoj policija“. Ubrzo je sustignut i zadržan uz korištenje sredstava prisile, tjelesna snaga i lisice. Prilikom zatjecanja kod njega je pronađen nož na preklapanje, 0,9 g marihuane i 23 tablete normabela za koje nema liječničku dokumentaciju. Tijekom postupanja vrijeđao je policijske službenike i upućivao prijetnje smrću. Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Razbojništvo

Jučer je zaprimljena prijava 25-godišnjeg njemačkog državljanina koji je naveo da su mu dvojica nepoznatih muškaraca nešto poslije ponoći, u mjestu Duće, Dugi rat, prijeteći nožem otuđili mobitel. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Back to top button