Ostalo

Preminuo naš župljanin fra Stanko Mijić, franjevac konventualac

https://www.facebook.com/Gospa-Sinjska

U četvrtak 20. siječnja 2022. u Zagrebu nakon kraće bolesti preminuo je fra Stanko Dujo Mijić, franjevac konventualac, član zagrebačkog samostana Svetog Duha.

Fra Stanko Mijić rođen je 5. siječnja 1940. godine u Karakašici od oca Jerka i Kate r. Runje. Privremene zavjete u redu franjevaca konventualaca položio je 15. kolovoza 1957. u Cresu, a svečane 2. srpnja 1965. godine u Zagrebu. Za svećenika je zaređen 22. kolovoza 1965. Splitu. Zlatnu misu – 50 godina svećeništva, proslavio je 5. rujna 2015., u rodnoj Karakašici u crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Kroz cijeli redovnički i svećenički život bio je cijenjeni i voljeni pastoralni djelatnik (župnik ili župni vikar) u samostanima i župama u Molvama, Vinkovačkom Novom Selu, Cresu, Zagrebu, Splitu, Sisku, Šibeniku i Visu. Voditelj je mnogih duhovnih vježbi, duhovnik i ispovjednik redovnica, svećenika, redovničkih i svećeničkih kandidata i kandidatica i vjernika laika. Odgojitelj bogoslova u Hrvatskoj provinciji franjevaca konventualaca. Bio je gorljivi propovjednik i pisac nekoliko knjiga duhovnog sadržaja i propovjedništva. Bio je dugogodišnji suradnik Veritasa, autor je knjiga: “Istinom do čovjeka – Kristoterapija, Hrvatska do pakla i natrag, Exempla trahunt – Primjeri privlače, Žena – Božja čestica, Čudo Božje zvano čovjek, Čovjek do pakla i natrag, Otkriće života poslije života, Sotonska gripa, Poezija koja se ne pjeva, Duhovne vježbe, Što primiste…dajte!”

Sprovodni obredi započet će svetom misom zadušnicom u srijedu, 26. siječnja 2022. godine u 11 sati u zagrebačkoj crkvi sv. Antuna Padovanskog. Nakon svete mise tijelo pokojnika bit će položeno u kriptu samostanske kapele Svetog Duha franjevaca konventualaca.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button