Politika

Priopćenje Most Trilj koji poručuje – “Gradonačelnik Trilja izgubio spor s Gradskim vijećem”

Priopćenje Mosta-a Trilj koje prenosimo u cijelosti vezano uz zadnju presudu Visokog upravnog vijeća RH

Priopćenje:

“Visoki upravni sud RH odbio je zahtjev gradonačelnika grada Trilja Ivana Bugarina za obnovom spora, a time je Gradsko vijeće još jednom dobilo pravnu bitku.

Visoki upravni sud je još jednom potvrdio da je GV radilo legalno i ispravno, te da je gradonačelnik činio sve kako bi poništio izbornu volju naroda. Samim time sve je radio krivo, protupravno te na taj način pokušao derogirati  demokraciju.

Vrijeme je da nakon tri presude u korist GV gradonačelnik prihvati da smo radili zakonito.

Pozivamo ga da se ostavi smicalica i podmetanja te da se ispriča svim građanima zbog blokiranja grada Trilj više od godinu dana.

Gradonačelnik Ivan Bugarin i gradski odbor HDZ-a Trilj krivi su za kršenja Zakona, za  destruiranja rada Gradskog vijeća, za blokiranja novih projekata, za dovođenja grada Trilja u tešku situaciju, zbog blokade normalnog funkcioniranja institucija, zbog blokade rada predstavničkog tijela, zbog toga što grad nema proračun već više od pola godine (a odlukom o financiranju redovitih i nužnih rashoda to je produžio do rujna 2022. godine) Visoki upravni sud nam je svojim presudama od 13.04.2022 i 04.05.2022. te 29.6.2022. dao za pravo da je Gradsko vijeće Trilja radilo u skladu sa Zakonom te se u donošenju svojih Odluka vodilo svim zakonskim i gradskim aktima te je utvrđeno da nije bilo nikakvih nezakonitosti ili kršenja pravila .

Most Trilj Vijećnici Mosta

Ante Kozina i Miljenko Marić

Presuda:

Odluka_Us II_118_2022_3

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button