Vijesti

Rezultati pojačanog nadzora u prometu i akcije „Brzina/Sigurnosni pojas/Zaštitna kaciga“ – izdvajamo 279 prekršaja prekoračenje brzine

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 552 prekršaja od čega izdvajamo 47 za alkohol, 187 za prekoračenje  brzine, 63 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 17 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 8 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 za zabranu upravljanja i 8 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. Utvrđena najveća koncentracija alkohola koja je iznosila 1,52 g/kg.

Zabilježene su 23 prometne nesreće od kojih je 12 s ozlijeđenim osobama u kojima je 10 osoba zadobilo teže i 7 soba lakše tjelesne ozlijede.

Nadalje, na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske jučer je od 18 do 24 sata provedena akcija „Brzina/Sigurnosni pojas/Zaštitna kaciga“. Tijekom trajanja  akcije evidentiran je ukupno  191 prekršaj od čega izdvajamo 92 za prekoračenje brzine, 20 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilu, 6 za alkohol, 2 zbog korištenja mobitela, 8 zbog nekorištenja zaštitne kacige, 3 za istek prometne dozvole, 2 zbog crvenog svjetla, 3 za zabranu upravljanja, 3 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 bez potrebne kategorije.

Pozivamo sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa i posebno savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti, poštujući dopuštena ograničenja brzine kretanja vozila. Nadalje, ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, ne koristite mobitel tijekom vožnje, koristite sigurnosni pojas i na prednjim i na stražnjim sjedalima u vozilu, pobrinite se za adekvatan smještaj djece u vozilu, bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja, pješačkim prijelazima približavajte se smanjenom brzinom i povećanim oprezom, te prilikom vožnje u kolonama držite dovoljan razmak između vozila, te poduzmite i sve drugo što omogućava da vi i drugi budete sigurni u prometu.

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button