Politika

Sinjski HDZ – grad Sinj među 8 najgorih gradova u RH po pitanju proračunske transparentnosti

Priopćenje GO HDZ Sinj prenosimo u cijelosti: 

Prije mjesec dana pisali smo o netransparentnosti u radu gradonačelnika Sinja  Mira Bulja i skrivanju dokumentacije od javnosti i vijećnika, zbog čega je morao intervenirati i Povjerenik za informiranje                      (https://sinjskarera.hr/sinjski-hdz-sto-skriva-miro-bulj/). Priopćenje od 31.05., zaključili smo tada riječima: „Transparentan Sinj…?  Malo sutra!

Potvrda da je nažalost i sramotu Grada Sinja – tome tako, došla je od  Instituta za javne financije, pa dok se na društvenim mrežama mnogobrojni gradonačelnici u Hrvatskoj  hvala uspjehom i transparentnošću svojih gradova,  Sinj se crveni od sramote.

Naime, prema Analizi objavljenoj 29. lipnja 2022.g. koju je za razdoblje studeni-prosinac 2021.  i veljača – travanj  2022. godine proveo Institut za javne financije, Grad Sinj na čelu s gradonačelnikom Mirom Buljom za proračunsku transparentnost u prošloj godini ocijenjen je ocjenom 3 (tri), te se s tom ocjenom smjestio među 8 najgorih gradova u RH od njih 127, po pitanju proračunske transparentnosti.

Link na istraživanje: http://www.ijf.hr/upload/files/file/osvrti/126.pdf .

Nema dugo da je u istraživanju Instituta provedenom prošle 2021. godine (za transparentnost u 2020. g.)          Grad Sinj bio među najboljim gradovima u RH ocijenjen ocjenom 5, a u istraživanjima za 2020. i 2019. godine, ocjenom 4.

Ništa nas ovo ne čudi, jer je i prije 5 dana Povjerenik za informiranje, pod prijetnjom kazni Gradonačelniku Bulju naložio dostavu dokumentacije o zaključivanju ugovora o nabavi za usluge gradske mobilne telefonije s tvrtkom Telemach Hrvatska, koja je skrivana cijelo vrijeme od vijećnika i javnosti i gdje je protivno postupku javne nabave, Miro Bulj direktno zaključio ugovor s Telemachom,  „pljujući“ tako  u lice građanima Sinja i svima onima koji su ugroženi štetnim utjecajem baznih stanica s nezakonito  postavljenih baznih stanica u blizini obiteljskih kuća.

Stoga, dok Miro Bulj emitira uživo na signal „sponzora Telemacha“,  Grad Sinj  u samo godinu dana njegova mandata  po pitanju transparentnosti dotakao je dno, dna.

Bravo gradonačelniče Bulj!

 GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

banner

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button