Politika

Sinjski HDZ – “Novi harač i novogodišnja čestitka Mira Bulja !”

Priopćenje Kluba vijećnika HDZ-a koje potpisuje Stipe Perić s prigodnim fotografijama prenosimo izvorno i u cijelosti:

Nova 2024. godina donijela je građanima Sinja novi harač i čestitku gradonačelnika Mira Bulja.  Usluge Čistoće Cetinske krajine odnosno odvoza smeća od 1. siječnja poskupile su za cca. 20 %, dok je to povećanje za poduzetnike puno veće, a što je sve vidljivo na računima koje su građani i poduzetnici primili u veljači.

Sve donedavno iz oporbenih klupa, Miro Bulj ovakve poteze oštro je osuđivao te isticao kako Gradska vlast pod krinkom razvoja svoju nesposobnost naplaćuje haračem preko grbače građana i da se radi o udarcu po džepovima građana koji je neprihvatljiv i krajnje socijalno neosjetljiv. Njegove riječi kao da su ga dočekale, pa danas na vlasti pokazuje svu bezidejnost i neznanje u upravljanju gradom i njegovim sustavom. Takva politika dovela je Grad i gradske tvrtke na aparate i pred izdisaj, a jedino što Miro Bulj nudi je prebacivanje tereta svojih pogrešnih i štetnih odluka na leđa građana Sinja.

Prije nekoliko mjeseci Čistoća je bila blokirana, a unatoč trudu i zalaganju debelo potplaćenih radnika koji sve češće napuštaju tvrtku – smeće se neredovito prikuplja, a Grad i gradska naselja nam sliče na Napulj.

Unatoč ovom značajnom poskupljenju usluga i udaru na standard građana, tvrtka Čistoća d.o.o., Sinj je prije neki dan (od 14. do 15. veljače) ponovno završila s blokiranim računom te se već sad „između redaka“ najavljuju nova poskupljenja, koja trebaju pokriti sve pogrešne odluke gradonačelnika Mira Bulja.

Dok sanacija Mojanke stoji na mjestu, a eko bomba i brdo smeća iznad glave Brnažana i Turjačana (od kojeg nažalost obolijevaju), samo buja i raste, ponovno napominjem kako su Miro Bulj i njegov koalicijski partner sinjski SDP, već nekoliko puta odbili prijedlog HDZ-a za isplatom naknade stanovnicima Turjaka i Brnaza zbog umanjene kakvoće življenja u blizini Mojanke, a kojima se doslovno  smeće  kupi ispred kuća, a odlaže iznad kuća. Umjesto naknade na ime obeštećenja, i njima je Miro Bulj isporučio novi harač i poskupljenje odvoza smeća.

Sramotno!

Stipe Perić, dipl.iur.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button