Politika

Sinjski HDZ – “Županija investira u ulicu Put Piketa!”

Priopćenje GO HDZ Sinj prenosimo izvorno i u cijelosti:

Jučer je Županijska uprava za ceste SDŽ pokrenula postupak savjetovanja u postupku javne nabave za izvođenje radova rekonstrukcije dijela lokalne ceste LC 67040, ulice Put Piketa u Sinju, s dogradnjom nogostupa i biciklističke staze te javne rasvjete – dionica od hipodroma do aerodroma.

Investicija vrijedna 800.000 eura (6 milijuna kuna)  je pokrenuta još 2020. godine, a ŽUC je za rješavanje imovinsko pravnih odnosa dosad utrošio 130.000 eura (cca. milijun kuna).

Realizacijom ove investicije Grad Sinj će dobiti vrijednu prometnicu koja će povezati sinjski hipodrom i aerodrom, s nogostupom, rasvjetom i  biciklističkom stazom.

Zahvaljujemo županu Blaženku Bobanu i ravnatelju ŽUC-a Petru Škoriću na ovoj značajnoj investiciji koja će podići sigurnost prometa ali i turistički, sportski i gospodarski  omogućiti osnaživanje potencijala našeg Grada.

Nakon što su Vlada RH i Ministarstvo regionalnog razvoja  i fondova EU u zadnjih mjesec dana Gradu Sinju  osigurali 1,5 milijuna eura za aglomeraciju i vrtić u Glavicama, nadamo se da će u nedostatku vlastitih projekata ovo županijsko ulaganje u Sinj konačno potaknuti gradonačelnika Bulja da barem pristojno i kurtoazno zahvali.

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ

Povezani članci

3 Komentara

  1. dsa, dobro si uočio, pošto gradske vlasti nemaju pojma šta i kako sa aerodromom onda će napravit od njega poveće igralište i izletište za stariji svit, dičurliju i kućne ljubimce. Dignit će se promet Bossu a dogodine mu ističe ugovor o najmu, znači može se očekivat da ga dobije netko “naš” tj, njihov.

  2. Bilo bi bolje da se napravio nogostup na rizičnim dionicama Bajagića, Obrovca, Lučana ili Glavica. Di je lova od zvrčenja oaviona po cile dane od 6 u jutro? Di su računi? kakve koristi Sinj ima od zvrčenja tih aviona? Nikave. Piket treiba urediti kao izletište pa tek onda spajati izletnike na njega. A glavice na čijme je području aerodrom: ugašen negometni klub (nije a je), ugašen folklor (sinj u beču predstavljali hrvatačani), nema asfalt 2 dodine na glavnoj prometnici, školsko igralište bez koševa, branki itd…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button