Vijesti

Sinjski SDP odgovara Načelniku Stožera CZ GS

Poštovani,

Povodom priopćenja Načelnika Stožera CZ GS Igora Vidaline moramo priznati da smo neugodno iznenađeni da nas za politizaciju proziva osoba koja je isključivo političkom, a ne stručnom odlukom, postala Načelnik Stožera CZ. Još je poraznija činjenica što bi on isključivao iz javnog života jednu političku stranku i određivao što smijemo, a što ne smijemo propitivati.  Ako je i od potencijalnog kandidata jedne stranke za gradonačelnika Sinja, previše je!

Mi nismo tražili imenovanje niti stigmatizaciju oboljelih osoba, a niti tvrtki kako on pokušava insinuirati,

već upravo suprotno, citiram: „Da ne spominjemo niti imena, niti kolektive”!

Podsjetio bih ga da svakodnevno u medijima imamo obavijesti o tome kako su u samoizolaciji cijela razredna odijeljenja u određenim sinjskim školama, pa se nitko nije osjetio prozvanim niti stigmatiziranim.

Naša intencija je da se sinjska javnost izvijesti o mjerama koje je Stožer donio, na koji način ih provodi i kako sve to komunicira sa javnošću, jer i sam Načelnik Vidalina u svom priopćenju priznaje: „Situacija na području Sinja i cijelog Cetinskog kraja na temu širenje pandemije COVID- 19 je ozbiljna i zabrinjavajuća,

no ipak pod kontrolom.„ 

Stoga se ne možemo oteti dojmu da gosp. Vidalina nastupa s političke pozicije, doduše nekoga tko još nije niti izabran, a ne s pozicije čelnika gradskog stručnog tijela kakav bi trebao biti Stožer CZ. Gospodine Vidalina, ostavite se nepotrebnog prozivanja za politizaciju, već počnite raditi ono što je u opisu posla stručnog tijela kojem ste na čelu, kako bi Sinj čim prije prestao biti grad s najviše oboljelih u Hrvatskoj po glavi stanovnika. Uz želju da u tome i uspijete, htio bih Vam za kraj citirati izjavu Načelnika Stožera CZ Istarske županije Dina Kozlevca, a koja je europski rekorder u borbi protiv COVID-a sa svega 12 trenutno aktivnih  slučajeva zaraze: Ključan faktor našeg uspjeha je činjenica da su u Stožeru stručni ljudi.“

S poštovanjem!

U ime Gradskog odbora GO SDP Sinj
Predsjednik GO SDP Sinj
Nikola Vučković,struč.spec.ing.

Stožer civilne zaštite grada Sinja odgovorio SDP-u

Povezani članci

1 Komentar

  1. Bogami, meni se čini da ovde nemaju posla ni jedni ni drugi.. Dok ljudi obolijevaju, ostaju bez posla, stižu im ovrhe, prijeti život na ulici, oni tipkaju iz dana i dan jedni drugima, a plaća teče… Sram vas može bit.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button