Ostalo

“Trebali li uvesti promet vozilima Vrličkom ulicom preko sinjske Pijace?”

Jučer nam je naš čitatelj poslao fotografije “srušenog” zaštitnog stupića, uz napomenu da se na ulazu u pješački dio Vrličke ulice vrši prometni teror od strane vozača koji znaju prometovati svojim vozilima nesmetano tokom cijelog pješačkog dijela Vrličke ulice prema sinjskoj Pijaci. Kad je takva potreba da se još koji metar priđe bliže centru grada i parkira svoje vozilo, sarkastično se pita čitatelj, zašto se ne otvori normalni promet prilaznim ulicama prema Pijaci, kakav smo imali osamdesetih godina prošlog stoljeća kada su Pijacom znali prometovati i autobusi.

Grad Sinj je u srpnju 2017. godine postavio obnovljene zaštitne stupiće koji omeđuju pješačku zonu u samom središtu Sinja.

Stupići se nalaze ili su se nalazili na dijelu ulice Put Petrovca, Šetalištu Alojzija Stepinca,  Brnaškoj ulici, Glavičkoj ulici, Vrličkoj ulici i ulici A.K. Miošića. Svjedoci smo da ih od vozača malo tko poštuje pa ih gotovo pola nedostaje. Nije rijetkost vidjeti na sinjskoj Pijaci ni povećan promet vozila, uključujući i kamione. Grad Sinj je utrošio milijune kuna u navedene ulice mijenjajući asfalt s modernom betonskom galanterijom. Promet motornih vozila uništava navedene ulice jer nisu predviđene za ovakvu vrst korištenja. Je li vrijeme da se u Sinju uvedu mala dostavna električna vozila za dostavu ili ćemo i dalje imati scene automobila i kamiona tik uz štekate koje koriste naši sugrađani.

Apel je i dalje na sugrađane i vlasnike poslovnih prostora da poštuju pješačku zonu, mada smo svjesni da bez novčanih kazni je to čista utopija.

Povezani članci

Back to top button