Vijesti

U susret Međunarodnom danu volontera

Iz Gradskog društva crvenog križa Sinj dolazi nam zahvalnica za skorašnji 5. prosinac Međunarodni dan volontera. Prerastanjem dana dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak Ujedinjeni narodi od 1985. ističu spomenuti dan i odaju zahvalnost onima koji mogu promijeniti svijet.

Naše gradsko društvo želi istaknuti u prvom redu dobrovoljne darivatelje krvi, osobe koje neizmjerno daruju i spašavaju živote, volontere članove Interventnog tima koji su u šest navrata boravili na potresom pogođenom prostor Banovine nesebično pomažući ljudima koji su ostali bez svojih domova. Važno je istaknuti i zahvalu cijelom građanstvu Cetinskog kraja, bez iznimke, koji su donirali ogromne količine hrane i odjeće za spomenute, kao i stotine volontera koji su se  odazvali pozivu i danima pomagali u Gradskog društvu na sortiranju opreme i drugim aktivnostima.

Vjerujemo da je svima poznata i volonterska organizacija Socijalne samoposluge gdje se vrlo uhodanim načinima godinama pomaže socijalno ugroženim osobama i obiteljima.

Volontiranje je uzajamni proces davanja i primanja gdje se izgrađuje samopoštovanje, razumijevanje za društvene probleme koii se u ovo pandemijsko vrijeme jako ističu ali i postiže suosjećanje sa drugima.

Volenteri su ti koji utječu na društvene promjene, stvaraju nova poznanstva i uče nas vještinama moralnog i etičkog življenja.

I na kraju koristimo prigodu javno se zahvaliti svim volonterima na odgovornosti i brizi za potrebite!

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button