TemeVijesti

U Vrliku ide tvornica čokolade – “u Sinj tvornica s preko 1 000 zaposlenih”

Župan Blaženko Boban je danas u zgradi Županije upriličio prijem za počasnog konzula Kraljevine Belgije, Gorana Šarića i zainteresirane investitore iz “Belgian Chocolate group”, koji su započeli razgovore o potencijalnom ulaganju na području naše županije.

Riječ je o pokretanju aktivnosti s ciljem izgradnje tvornice čokolade u gradu Vrlici.
Kompanija bi se, pri poduzetničkom inkubatoru, bavila proizvodnjom čokolade i slastica a i pokretanjem škole za edukaciju slastičara.

Ovaj projekt, pogotovo na području vrličkog područja, doprinio bi razvoju samog kraja, povećanju zaposlenosti, prozivodnje, a i razvoju infrastrukture – kazao je župan Boban.

U razgovoru s počasnim konzulom Šarićem i predstavnicima belgijske tvrtke, sa županom je sudjelovao i pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove, Anđelko Katavić.

U Sinj ide tvornica s preko 1 000 zaposlenih!!!

Draga Sadra od dr.Jadrijevića, koja na “radost” svih glavičana ima sadrolom u Glavicama, rodnom selu dr.Stipislava Jadrijevića, koja svaki radni dan svim glavičanima servira prekasnu maglicu u obliku prašine od sadre i kamionski stampedo kroz jadne lokalne ceste, isto gradi tvornicu na GZ Kukuzovac.

Prvo je dr.Jadrijević obećao tvornicu u Glavicama od gipsanih proizvoda i svu silu zapošljavanja koju je i naveo u studiju utjecaja na okoliš, da bi dobio sve dozvole. Naravno da od toga nema ništa, glavičani su dobili površinski kop s prašinom koja tko zna kakav ima utjecaj na zdravlje ljudi. Kasnije je dobio i ove godine još novih 13 hektara iskopa u Glavicama, ali nitko ni zucnuo nije, posebno mještani Glavica. Zatim je dr.Jadrijević htio s partnerima kupiti desetke tisuća kvadrata na GZ Kukuzovac i prezentirao je da će biti dvoje zaposlenih, da dobro ste čuli dvoje zaposlenih na tolikim kvadratima i tada je zaključeno da je to čisto mešetarenje s kvadratima na Kukuzovcu, u koji je Sinj “utukao” 65.000.000,00 svojih kuna.

U lipnju 2020.g. Draga Sadra ipak kupuje zemljište na GZK od 5 531 m2 od Grada Sinj za famoznu tvornicu u kojoj predviđa čak pet zaposlenih. Iako sumnjamo da će bit te tvornice, po modelu pet djelatnika na 5 531 m2 naša zona će bit endemska vrsta među gospodarskim zonama, kada ima takvu gustoću zaposlenih na hektar zemljišta.

NL dr. Jadrijevića je obećala i javno se hvalila zatvoriti Hrvatski zavod za zapošljavanje u Sinju i tisuće radnih mjesta da će osigurati. Sada Trilj, Vrlika, Hrvace… svi napreduju, a Sinj zaostaje.

Da rezimiramo Vrlici “čokolada” i radna mjesta, Sinju i sinjanima “magla i maglica”.

 

Stipislav Jadrijević i Miro Bulj “ne žele” solarnu elektranu u Sinju, Vrlici „poklonjena“ solarna od 15 milijuna kuna

Stipislav Jadrijević i Miro Bulj “ne žele” solarnu elektranu u Sinju, Vrlici „poklonjena“ solarna od 15 milijuna kuna

Povezani članci

4 Komentara

 1. Glavičani su jedan čudan svit, dok im se raskopaje didovina oni spokojno ćute. Labrovići, Marasi, Gulići…vi ne volite svoje kuće i njive, vi ste ništa.

  12
  1
 2. Samo bi ludi investitor radio tvornicu u vrlici, ali ovo nisu ludi investitori, itekako cemo pustim subvencijama iz nasih đžepova belgijance dovesti u debli plus, nisu kapitalisti ludi. Nece drzvava i zupanija u sinj da ulazu, samo igraju ping ping lovom između opcina oko sinja. Kopmleksno je to sad obrazlagati.

  13
  5
 3. Glavičani, greben po greben, glavica po glavica i odoše…., je vas vaš poznati spasitelj diga na foru da ce vam svima produljit zivot na 120 god.

  10
  2
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button