Ostalo

Upute za slavlje Krizme u Župi Gospe Sinjske

 

Susret s krizmateljem, ispovijed i slavlje podjele Krizme

Grupa 1;
FILIJALE I DIO SINJA (Krizma, 29. 4. 2023.): 

Susret krizmanika, roditelja i kumova s krizmateljem i nadbiskupovim delegatom don Stipanom Šurlinom je u ponedjeljak 24. travnja u 20 sati u crkvi Gospe Sinjske.

Slavlje sakramenta krizme je u subotu (29. 4. 2023.) u 11:30 sati (u 11:00 sati formira se procesija u samostanskom dvorištu). Krizmatelj je don Stipan Šurlin.

ISPOVIJED:  Slavlje sakramenta ispovijedi za krizmanike, roditelje i kumove je u petak 28. travnja u 20 sati.

Grupa 2;
SINJ (Krizma, 30. 4. 2023.): 

Susret krizmanika, roditelja i kumova s generalnim vikarom don Franjom Velićem je u utorak 25. travnja u 20 sati u crkvi Gospe Sinjske.

Slavlje sakramenta krizme je u nedjelju (30. 4. 2023.) u 11:00 sati (u 10:30 sati formira se procesija u samostanskom dvorištu). Krizmatelj je nadbiskup Želimir Puljić, apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije.

ISPOVIJED:  Slavlje sakramenta ispovijedi za krizmanike, roditelje i kumove je u petak 28. travnja u 20 sati.

DODATNE OBAVIJESTI:

Svaki krizmanik dobit će na dar knjigu „Kompendij Katoličke crkve“, uspomenu i narukvicu s metalnim križićem. Crkva će na dan svete krizme biti posebno uređena i okićena.

Ljubazno vas molimo da za sve navedeno doprinesete u župnu blagajnu iznosom naznačenim u “Uputama” koje su krizmanici dobili. (Obitelji koje imaju dva krizmanika doprinose kao za jednoga. Roditelji koji ne mogu odvojiti novac neka se diskretno jave župniku, koji će navedeni iznos uplatiti u njihovo ime).

Krizma se slavi pod misom u crkvi Gospe Sinjske. Od svih se nas traži dodatna pažnja kod odijevanja.

Slavlje sakramenta krizme fotografira Ivan studio. Cijena fotografija i način preuzimanja naznačen je u “Uputama”.

 

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button