Politika

Vijećnik Vučković pita Gradonačelnicu – kome su se isplaćivala sredstva za vrijeme Covida-19, zašto se pogoduje privatnom vrtiću?

Na protekloj sjednici Gradskog vijeća, vijećnik SDP-a Nikola Vučković je postavio pitanje gradonačelnici Kristini Križanac.

Poštovana gospođo Gradonačelnice, molim vas da mi odgovorite na pitanje:

Poznato je da za vrijeme pandemije COVID-19  su obustavljene sve kulturne i sportske aktivnosti i manifestacije na području Grada Sinja, a s druge strane održana je sjednica Gradskog vijeća koja je omogućila određene olakšice poduzetnicima i obrtnicima na području Grada Sinja. Pitao bih vas jesu li su u periodu dok nije bilo sportskih i kulturnih aktivnosti iz gradskog proračuna proslijeđivana sredstva korisnicima proračuna  u sportu i kulturi?

Odgovor gradonačelnice Križanac: „U svim programima javnih potreba Grada Sinja koje provode udruge osigurao se je dio sredstava namijenjenih za plaće zaposlenika, režijske i ostale osnovne troškove, dok se isplata za provođenje predloženih i usvojenih programa, projekata, akcija, bilo kakvih manifestacija obustavila do daljnjega. Na jednak način postupila je Zajednica sportskih udruga, odgovorila je gradonačelnica Križanac.“

Nezadovoljan odgovorom vijećnik Vučković izjavljuje:

Nisam zadovoljan odgovorom, naime, poznato je da nitko od korisnika proračunskih sredstava u sportu nije vezan profesionalnim ugovorom, a imam informaciju da su im isplaćivani honorari, iako nisu imali treninge ni natjecanja. Naprosto je nevjerovatno, da vi kao gradonačelnica, niste osjetili trenutak da sačuvate proračunska sredstva i eventualno ta sredstva iskoristimo na početku iduće sportske sezone, jer vrlo vjerovatno neće biti dovoljno novca u gradskom proračunu.

A opet, kada pogledamo rasterećenje poduzetnika i obrtnika na području Grada Sinja, smatram da nije dovoljno ono što je Grad poduzeo i da mi gradski vijećnici i vi kao gradonačelnica moramo uraditi sve kako bi olakšali poslovanje svih poduzetnika i obrtnika na području Grada Sinja.

Napominjem također slučaj privatnog vrtića „Čarobni Pianino“ gdje se iz gradskog proračuna isplatilo 70% sredstava, iako je vlasnica vrtića dobila potporu u iznosu od 100% od države za plaće radnika, doprinose i ostalo, a još im je na posljednjoj izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća dodatno povećan iznos potpore iz gradskog proračuna po djetetu, i sve to za vrijeme kada vrtići nisu niti radili. Je li se ovdje radi o pogodovanju privatnom interesu?

Povezani članci

5 Komentara

 1. Nisam tvoj svjetonadzor ali pitanja su ti na mjestu 100%, bravo Nikola.

  14
 2. Trebalo bi priupitati gradonačelnicu kako komentira glas koji se čuje kako je određeni vijećnik nudio svoje usluge u zamjenu za mjesto zapovjednika javne vatrogasne postrojbe?

  9
  3
 3. Neke darove su isto privatni vrtići dobivali od grada. Licencu za poslijepodnevni rad dobili privatni a glavičkom ukinuta.

  10

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button