Vijesti

Župan i Sinju dodijelio novo vozilo Zavodu za hitnu medicinu

Vozila ukupne vrijednosti gotovo 3,3 milijuna kuna osigurala je Splitsko dalmatinska županija iz decentraliziranih sredstava, a sama vozila  dodijeliti će se ispostavama Hvar, Imotski, Sinj i Split.

Šest novih vozila Zavodu za hitnu medicinu je svakako primarno sredstvo za rad kako bi se zadovoljili svi standardi koji su zakonom propisani. Vjerujem da ćemo na ovaj način dodatno pripomoći svima onima kojima je potrebna brza i hitna intervencija. Ovime postižemo zavidnu razinu opremljenosti voznog parka Zavoda za hitnu medicinu. Koristim priliku zahvaliti ravnatelju i cijelom timu ljudi koji rade u Zavodu, jer u proteklom periodu gotovo da i nismo imali pritužbi na njihov rad, funkcioniranje i brzinu intervencije, kazao je župan.

Splitsko dalmatinska županija krajem prošle godine pomogla je osigurati dodatni prostor Zavodu za hitnu medicinu kako bi se upravna zgrada preselila u primjerenije prostore.

Dosadašnji prostor osmislit ćemo kako bismo proširili medicinski dio. Očekujemo kako će to u ovoj godini biti gotovo. Svjesni smo da ovo nije konačno rješenje, ali u ovom prijelaznom razdoblju svakako će nam biti od pomoći, rekao je ravnatelj Luetić.

Izrazio je zadovoljstvo donacijom vozila koja su im neophodna u radu uz zahvalnost županu na kontinuiranom praćenju rada Zavoda za hitnu medicinu.

Izrazito sam zadovoljan voznim parkom Zavoda za hitnu medicinu. Prosječna starost naših vozila je između dvije i tri godine, što je među najboljim prosjekom u Republici Hrvatskoj. U ovom trenutku imamo oko 40 vozila za hitnu medicinu, što je dovoljan broj za pokriti ispostave u Splitsko dalmatinskoj županiji.

Povezani članci

Back to top button