Politika

Miro Bulj – Neću dopustiti da građani plaćaju harač HDZ-a!

Gradonačelnik Miro Bulj odgovorio je HDZ-u na jučerašnje priopćenje “Sinjski HDZ – Bulj uvodi novi „harač“ Sinjanima“. Priopćenje gradonačelnika prenosimo izvorno i u cijelosti:

U najmanju ruku je simptomatično kada HDZ govori o poskupljenjima, a gotovo patološki uvredljivo kada je riječ o energentima i poskupljenu vode građanima Sinja kada znamo što su napravili od države. Nikada neću dopustiti da građani plaćaju harač HDZ-a.

Grad Sinj od početka zastupa interes svojih građana po pitanju nametnutog harača „Vodovodu i odvodnji Cetinske krajine“, po pitanju poskupljenja struje za vodu za 500 posto, te sam jedini inzistirao na rješenjima koja ne uključuju novac Sinjana ni Cetinjana.

Na koordinacijama gradonačelnika i načelnika Cetinskoga kraja isticao sam da je nužno otpisati dug HEP-a za isporuku struje „Vodovodu“ za razliku od HDZ-ovih grado(načelnika) Trilja i Hrvaca i načelnika Dicma koji su namjeravali cjelokupni teret prebaciti na leđa svojih sugrađana.

Moja odluka da ne povisujem cijenu vode građanima, kako bi se napunile ionako pretrpane blagajne HEP-a, je nedvojbena i konačna.

Odluku Skupštine VIOCK-a koja se temelji na održivom poslovanju tvrtke i realizaciji postojećih  projekata nisam potpisao niti ću potpisati bilo što drugo ako nije u interesu naših sugrađana.

Plaćanje ove sramotne i nametnute rente po kojoj su poskupjeli struju za Vodovod neće ići preko praznih novčanika naših građana, dok sam ja gradonačelnik.

Važno je naglasiti razliku između HDZ-ovih gradonačelnika i mene. Osobno sam se zalagao i slao dopise  ministrima, Vladi i HEP-u i nudio rješenja koja će ići u prilog građanima, dok su HDZ-ovi gradonačelnici i načelnici inzistirali da se HEP-ov harač podjeli na rate kako bi ga građani „bezbolnije“ mogli plaćati. Za mene je to manipulacija i čisto ruganje s građanima i to neću dozvoliti.

Nismo ovce u toru, nećete prodavati plin za jedan cent, a naše prirodne resurse, vodu, prodavati Vodovodu po 70  tisuća puta višoj cijeni. Samo za jedan mjesec prošle godine Vodovod je trebao platiti cijenu HEP-u koju je ranije plaćao na godišnjoj razini.

E, gospodo, to je varanje, otimačina i ruganje s narodom, ali NE_ĆE _TE!

Tematska sjednica bit će prigoda da dodatno našim građanima pojasnimo pljačku HDZ na svim razinama od Centića do Eurića.

Nećete uspjeti u svom naumu devastacije ovoga grada. Grad Sinj neće povećati cijene građanima zbog duga struje i neće sudjelovati u višegodišnjem HDZ-ovom izrabljivanju naroda.

Pokorne sluge svojih gazda i tajkuna #NE_ĆE_TE me zaustaviti u borbi za naš Sinj!

S poštovanjem, 

Miro Bulj, gradonačelnik Grada Sinja 

 

Povezani članci

Back to top button