Politika

Odgovor predsjedniku MO Sinj Barhanoviću – “Bez nagađanja, „vjerojatno“ i „očigledno“, već samo činjenice!”

Odgovor  vijećnika MOST-a u MO Sinj koje potpisuje Željko Cvitković Đone na Demanti predsjednika MO Sinja Barhanovića na priopćenje vijećnika Cvitkovića prenosimo izvorno i u cijelosti:

Dragi Predsjedniče, mjerilo će biti građani koji će sami procijeniti tko ne govori istinu. Neću namjerno pisati laže, kao Vi, jer je to nije moj rječnik.

Sav dokazni i činjenični materijal je u prilogu ove objave.

Prvo ću Vas Predsjedniče pa i sve druge zainteresirane za ovu raspravu zamoliti da još jednom pažljivo pročitate moju objavu. https://sinjskarera.hr/zeljko-cvitkovic-done-hdz-sinj-privatizira-mjesni-odbor-sinja-i-organizira-nepravovaljane-sjednice-bez-pozivnica-za-sve-clanove-mo-sinj/

Sad  pročitajte i što ste Vi ili netko drugi za Vas napisao nakon 3 dana „vijećanja“.

A sad, kad ste nadam se još jednom, pročitali moju objavu onda ste mogli Vi i svi drugi shvatiti da ja ne nagađam u svojim razmišljanjima i pisanjima i ne razmišljam „vjerojatno“ i ne donosim zaključke na temelju „očigledno“ već samo i isključivo na činjenicama.

Pitate me: Kako ste vijećniče mogli prisustvovati Prvoj sjednici?

Nagađate da sam pismenu obavijest dobio od poštara tek 2.11. a sjednica je održana 27.10.? Kao i svi vijećnici, da sam, vjerojatno pročitao na službenim stranicama grada Sinja obavijest o održavanju sjednice.

Odgovorno izjavljujem da nisam pročitao ni dobio ikakav, pa ni od poštara, poziv za 1. sjednicu MO Sinj.

Odgovor je u mojoj prvoj objavi od 12. veljače 2024.: Za sjednicu sam saznao u 14 sati istog dana održavanja sjednice preko lokalnog javnog servisa.

Na sjednicu sam došao kao jedini vijećnik koji nije iz HDZ-a, jer ostali vijećnici nisu ni znali za održavanje iste.

Ja nisam prešutio ni jednu činjenicu u svojoj objavi kao Vi u svojoj, a mene optužujete za prešućivanje i laži.

Činjenica je i točno, da sam u Objavi od 12. 2. 2024. naglasio da sam u Objavi iz navedenih razloga zatražio odgodu 1. sjednice za 30 listopada (ponedjeljak) ili 31. listopada (utorak). To su bili ponedjeljak i utorak, a Vi se pravdate subotom i nedjeljom koji su bili 28. i 29. listopada i 1. studenoga kao praznik.

Činjenica je da se moglo da se htjelo, a gdje ima volje ima i načina!

Činjenice su:

  1. Kako ste se mogli Vi kao brižni Predsjednik i cijeli MO dovesti u takvu situaciju da se „na vrat na nos“ saziva tako bitna sjednica za MO Sinj?
  2. Kako Vi kao brižni Predsjednik u 9 mjeseci rada sazivate, kako ste sami priznali u Objavi, tek 2. sjednicu, a prvu i konstituirajuću netko drugi za Vas?

Sazivanje i te jedine sjednice niste znali sazvati na način da vijećnici ne nagađaju, ne misle „vjerojatno“ i ne zaključuju na temelju „očigledno“ na koji ste ponedjeljak mislili.

Činjenica je da je slika takvog  Vašeg poziva u WhatsApp grupi MO Sinj u privitku ove Objave. Ne navodi se ni dan ni mjesec ni godina održavanja sjednice.

Toliko o plemenitosti i želji za boljitkom građana Sinja koji ste pokazali svih, a za građane Sinja bolnih godina, pa sve do zadnjih izbora.

Činjenica je slika linka (poveznicu) koju ste poslali u WhatsApp grupi MO Sinj, a vodi na WEB stranice Grada i na koji se Vi pozivate.

Činjenica je  da ste i tu pokazali svoju neodgovornost i neozbiljnost jer niste provjerili isti link i što u njemu piše. Da jeste, Predsjedniče onda bi vidjeli da je u pozivu pisalo 12. siječnja 2024. Dokaz i činjenica su u prilogu.

Da sam kao Vi, onda bih nagađao, „vjerojatno“ i „očigledno“ da je sjednica već održana.

Ali ja nisam kao VI. Ne nagađam i ne mislim „vjerojatno“ ni „očigledno“. Samo činjenice.

Činjenica je da je vijest na stranicama Grada objavljena 9. veljače 2024.

Da jeste, Predsjedniče, onda bi nas obavijestili o grešci koja se dogodila i ispravili istu. Imali ste 3 dana za to ispraviti i niste ispravili grešku.

Činjenica je da sam ja utjecao na ispravak iste na indirektan način iza održavanja sjednice!

Činjenica je kao dokaz slika zaslona  WEB stranice Grada od  11. veljače i 12. veljače kao i slike zaslona ekrana WEB stranica kao i link na stranicu Sinj News gdje još uvijek stoji datum 12. siječnja 2024. https://sinj-news.hr/sjednica-vijeca-mjesnog-odbora-sinj/

Činjenica je da sad ne želim ulaziti u raspravu čija je pogreška u svezi objave, Vaša ili administratora WEB stranice, već samo da je to pokazatelj vaše neozbiljnosti i neodgovornosti.

Vi biste Predsjedniče malo formalno, malo neformalno, pa malo citirali članke.

Odlučite se kako ćete!

Niste dobri ni u jednome.

Vi biste samo urudžbirali i skenirali!

Činjenica je da sam u Objavi napisao: „Prihvaćeno je i sve u redu ako se on odlučio na takav način komunikacije, rada i sazivanja sjednica. Svi sljedeći postupci nisu bili u redu.“

Iznoseći samo činjenice da nije bio naveden dan, mjesec ni godina održavanja sjednice MO Sinj.

Činjenica je da sam bio na 2 sjednice  (konstituirajuća  i 1. sjednica od 27. listopada 2023. koju sam napustio iz razloga što svi vijećnici nisu dobili poziv) od 3 održane. Na 2. sjednici (3. po redu) nisam bio kao i svi drugi vijećnici, koji nisu u HDZ-u jer nismo dobili poziv i nismo znali kad se održava. Iz Vaše objave dalo bi se „vjerojatno“  i „očigledno“ zaključiti da ih je bilo puno više i da sam ja nemaran vijećnik.

To nije tako i zato ja Vama preporučam članak 90.

Članak 90. bi trebao pomoći i otvoriti oči Vama, a ne meni.

Član vijeća mjesnog odbora ima prava i dužnost:

– Prisustvovati sjednicama vijeća mjesnog odbora NE MOGU JER NE ZNAM KAD JE SJEDNICA!

– Predlagati vijeću mjesnog odbora razmatranje pojedinih pitanja iz njegova djelokruga  NE MOGU JER NE ZNAM KAD JE SJEDNICA!

– Raspravljati i izjašnjavati se o svim pitanjima koja su na dnevnom redu vijeća mjesnog odbora NE MOGU JER NE ZNAM KAD JE SJEDNICA!

– Obavljati poslove i zadaće koje mu u okviru svog djelokruga povjeri vijeće mjesnog odbora VAMA JE POVJERENO PREDSJEDANJE, A NE OBAVLJATE POSLOVE NI ZADAĆE KOJE SU VAM POVJERENI!

Da ste vi u HDZ-u radili svoj posao u proteklih 30 godina onda bi Sinj davno bio razrovan i imao bi uređenu kanalizaciju  i  danas bi Sinj blistao.  Davno bi Sinj imao i zaobilaznicu ali se vi u HDZ-u niste  mogli dogovoriti gdje bi s njom iz vama i nama svima poznatih razloga.

Gužve i kolone nisu nastale iz razloga nestalih ili zatvorenih prometnica. Nije se broj prometnica po Sinju smanjio i to je činjenica. Nisam stručnjak pa ne nagađam, ne mislim „vjerojatno“ i ne zaključujem na temelju „očigledno“ zašto je to tako.  Netko drugi stručniji neka o tome misli. Ja samo želim kao i svi bolji i učinkovitiji promet. Ja samo želim kao i svi, Sinj boljim mjestom za život, a sve ide u tom smjeru htjeli Vi to priznati ili ne.

S ovim završavam svoje daljnje sudjelovanje u ovoj raspravi.

Nadam se urednom i točnom pozivu za sudjelovanje na budućim  sjednicama MO Sinj.

Željko Cvitković Đone, prof.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button